Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Συντάκτες in.gr: Ώρα για ενιαίο ταμείο τύπου


[από το Mediablog.gr] Επιστολή διαμαρτυρίας προς το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έστειλαν οι εργαζόμενοι (και ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ) στο ειδησεογραφικό portal In.gr με αφορμή το άνοιγμα του ασφαλιστικού:

Κύριε πρόεδρε, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας πριν από έναν χρόνο ακριβώς, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε για άλλη μια φορά την προσοχή στη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα ιντερνετικά ΜΜΕ.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις συνθήκες που εργάζονται δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως επίσης συνεχίζουμε να μην γινόμαστε δεκτοί από την ΕΣΗΕΑ και τον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων.

Παρ’ όλα αυτά, σας ενημερώνουμε ότι θα λάβουμε μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που σχεδιάζετε (27/11 και 12/12), όντες αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα του κλάδου σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οι συντάκτες του in.gr

Στην προηγούμενη επιστολή τους στις 21 Νοεμβρίου 2006 οι εργαζόμενοι ανέφεραν μεταξύ άλλων: » στο νομοσχέδιο, όπως διαπιστώσαμε, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των δημοσιογράφων που εργάζονται σε Διαδικτυακά Μέσα και παρέχουν αποκλειστικά και καθαρά δημοσιογραφική εργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συντάκτες του in.gr παρέχουμε ειδησεογραφικό έργο το οποίο εμπιστεύονται καθημερινά πάνω από 100.000 αναγνώστες. Πιστεύουμε ότι είναι αδικαιολόγητη η στασιμότητα που παρατηρείται ως προς την ικανοποίηση του πάγιου και δίκαιου αιτήματός μας, ιδιαίτερα όταν προβάλλονται ως αίτια για αυτή την καθυστέρηση καθαρά τυπικοί λόγοι.»

Αυτή η επιστολή μαζί με άλλες φωνές εργαζομένων ανοίγει και πάλι το ζήτημα της δημιουργίας ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα που να περιλαμβάνει δημοσιογράφους όλων των μέσων, τεχνικούς ραδιοφωνίας, τηλεόρασης και τύπου, φωτορεπόρτερ και διοικητικούς υπαλλήλους ΜΜΕ, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ταμείο και συνδικάτο και να αποφευχθεί η συνένωση του ΤΣΠΕΑΘ με γιατρούς, φαρμακοποιούς και επιστήμονες…

* από τα σχόλια, ξεχωρίζει η θέση της Ελένης Σπανοπούλου, η οποία σημειώνει:

…σαν δημοσιογράφος προσυπογράφω την πρόταση των παιδιών του in.gr και όσων άλλων αγωνίζονται στα μαγαζιά για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση. Τάσσομαι κατά του ταμείου επιστημόνων αλλά είμαι υπέρ ενός μεγάλου και δυνατού Ταμείου ΜΜΕ με όλους όσους εργάζονται στα ΜΜΕ. Την εφημερίδα την βγάζαμε πλάι πλάι με τους λιθογράφους, τις εκπομπές στο ραδιόφωνο με τους ηχολήπτες , το ρεπορτάζ στην τηλεόραση με τους εικονολήπτες και τα portalς με τη νέα γενιά Διαδικτύου. Όποιος εξαιρεί τους σκληρά εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ αδικεί τον κλάδο, τη δημοσιογραφία και την υπόθεση της ελευθεροτυπίας που είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας σε μια ευνομούμενη Πολιτεία .

Advertisements

Written by gr.mme.observer

22 Νοεμβρίου 2007 στις 8:23 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Tagged with , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: