Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ασφαλιστικό από μηδενική βάση


Ασφαλιστικό από μηδενική βάσηΑπόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και συζήτηση από μηδενική βάση για τη δημιουργία ενός πραγματικά Ενιαίου Ταμείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ, διεκδικεί πλέον ο κλάδος. Το έκτρωμα που σήμερα παρουσιάζεται ως Ενιαίο Ταμείο Προσωπικού ΜΜΕ υποβαθμίζει την περίθαλψη, καταργεί δικαιώματα, υφαρπάζει πόρους, διατηρεί ανισότητες και αποκλεισμούς, οδηγεί συνειδητά στην διάλυση της ασφάλισης όλων μας και το πέρασμά της σε ιδιωτικές εταιρίες.

Κι όπως ομολόγησε η Φανή Πετραλιά στην συνάντηση με την απεργιακή Επιτροπή την περασμένη Τετάρτη, είναι αποτέλεσμα συζητήσεων, με συνομιλητές που έχουν καταγγελθεί ότι δεν είχαν την παραμικρή εξουσιοδότηση, εκπροσωπούσαν μόνο τον εαυτό τους και εξυπηρέτησαν τα κυβερνητικά συμφέροντα.

Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και αυτό κρίνεται στις 7 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως η υπουργός Απασχόλησης, αγνοώντας βασικές αρχές της δημοκρατίας, προφανώς με τις εγγυήσεις των παλιών συνομιλητών και συνεταίρων της, χωρίς να περιμένει την κρίση του Σ.τ.Ε., διόρισε Δ.Σ. από άτομα που δεν εκπροσωπούν τον κλάδο και τις Ενώσεις ασφαλισμένων.

Χαρακτηριστικά, στον τομέα ΤΑΙΣΥΤ, στις θέσεις των εργαζομένων διορίστηκαν παράνομα 4 εκδότες, οι οποίοι είναι ζήτημα αν αντιπροσωπεύουν 300 άτομα σε σύνολο άνω των 4.000 ασφαλισμένων. Και εκπρόσωπος όλων των συνταξιούχων διορίστηκε πρώην φωτορεπόρτερ, χωρίς την αποδοχή από το σωματείο του.

Όσοι έχουν διοριστεί στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν έχουν την συγκατάθεση των συνδικαλιστικών Ενώσεων και οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά τι εξυπηρετούν.

Τη Δευτέρα καλούνται να ψηφίσουν την πρόσληψη δικηγόρου που θα αντιμετωπίσει τις αγωγές των Σωματείων τους στο Σ.τ.Ε. Τι θα ψηφίσουν εκεί;

Ήδη κατατέθηκαν οι πρώτες παραιτήσεις. Όσοι επιλέξουν να αγνοήσουν την εντολή του κλάδου, τάσσονται απέναντι στις διεκδικήσεις, παραδίδονται στη χλεύη των συναδέλφων και δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας.

Είχαμε προειδοποιήσει την κα Πετραλιά να σταματήσει τις διαβουλεύσεις με έκπτωτους, υποψήφιους ή νυν συνταξιούχους. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις συνεδρίων για το ασφαλιστικό τους ζήτημα.

Είναι αποφασισμένοι, να τις διεκδικήσουν μέχρι τέλους.

Καλούμε όσα από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ υιοθετούν προτάσεις που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια, αυτοτέλεια και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του περιοδικού τύπου, να συσπειρωθούν ενάντια σε αυτό το νόμο.

Καταγγέλλουμε τις υπόγειες διαδρομές που οδήγησαν στο σχηματισμό του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τις ίδιες προσπάθειες που σήμερα οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αποποιηθούν. Η διοίκηση της ΕΣΠΗΤ οφείλει να δώσει το μήνυμα ότι αυτός ο νόμος δεν θα περάσει.

Ζητάμε απόσυρση του νόμου για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, συζήτηση από μηδενική βάση, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες, για τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου εργαζομένων στα ΜΜΕ, με την διατήρηση των κεκτημένων, ένταξη και αναβάθμιση των παροχών όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σας καλούμε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στις 12.30 για να κάνουμε κατάληψη στα γραφεία του ΤΣΠΕΑΘ (Καλλιρρόης & Περραιβού), μαζί με τις Ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο και να εμποδίσουμε τη συνεδρίαση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ

Advertisements

Written by gr.mme.observer

3 Οκτωβρίου 2008 στις 11:19 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: