Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Οι πρώτες παραιτήσεις από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή τον αντιασφαλιστικό νόμο Πετραλιά με τη σημερινή απόπειρα συνεδρίασης του διορισμένου από αυτή Διοικητικού Συμβουλίου του μορφώματος που ονομάζει ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Η παραίτηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΤΗΠΤΑ, Γ. Μυλωνά και Χρ. Αμαραντίδη αντίστοιχα (μαζί με τις παραιτήσεις των Κ. Τσουπαρόπουλου και Ν. Ιγγλέση), απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι το μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ (συντάκτες, προσωπικό, τεχνικοί) είναι αρραγές απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Σημειώνουμε ότι η παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ορισμένων συντακτών οφείλεται σε κυβερνητική επιλογή και κατά συνέπεια αυτοί δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και να ζητήσουν από όσους διατηρούν την ιδιότητα μέλους Ένωσης Συντακτών να παραιτηθούν αμέσως.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ

Written by gr.mme.observer

6 Οκτωβρίου 2008 στις 4:30 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: