Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Στη Βουλή η υποβάθμιση των παροχών υγείας


Ερώτηση προς την υπουργό Απασχόλησης σχετικά με την ρύθμιση του ασφαλιστικού νόμου 3655/2008, με την οποία ουσιαστικά υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας των πρώην Ταμείων ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΤΑ, μετά την ενοποίησή τους με το ΤΣΕΥΠ, κατέθεσε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μαζί με τους εισηγητές του ΚΤE Απασχόλησης, Χρήστο Χάϊδο και Μιχάλη Τιμοσίδη.
Οι βουλευτές ζητούν την συνέχιση της ισχύος των κανονισμών ασθενείας του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ, μέχρις ότου καταρτιστεί ο νέος κανονισμός ασθενείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι.

• Το έγγραφο της ερώτησης στη Βουλή

(από το http://www.christofilopoulou.gr/content/view/166/29/lang,el/)

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
ΘΕΜΑ: «Απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ»

Κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με τον νόμο 3655/2008 «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις» και συγκεκριμένα με την παράγραφο 5 του άρθρου 39 ορίσατε ότι στον Κλάδο Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ περιλαμβάνονται οι Τομείς Υγείας, οι οποίοι διέπονται από τα προβλεπόμενα στον κανονισμό παροχών του εντασσόμενου Ειδικού Λογαριασμού Υγιεινής και Περίθαλψης του Ταμείου Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων (ΤΣΕΥΠ), με συνέπεια με την πιο πάνω ρύθμιση να εντάξετε στον συγκεκριμένο λογαριασμό Υγείας του ΤΣΕΥΠ τους : α) Κλάδο Ασθένειας του ΤΑΙΣΥΤ, ως Τομέα Υγείας Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου και β) Κλάδο Ασθενείας Τεχνικών Τύπου Αθηνών, ως Τομέα Υγείας Τεχνικών Τύπου (ΤΑΤΤΑ).
Με την ρύθμιση αυτή οι ασφαλισμένοι των ταμείων Υγείας του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ διέπονται από τις διατάξεις του κανονισμού του ΤΣΕΥΠ με συνέπεια να μην ισχύουν οι προηγούμενοι Κανονισμοί Ασθενείας τους.
Δεδομένου ότι το ΤΣΕΥΠ χορηγεί παροχές που υπολείπονται εκείνων που προβλέπουν οι κανονισμοί των κλάδων Υγείας του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ, οι ασφαλισμένοι του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ αντιδρούν στην υποβάθμιση της υγειονομικής τους περίθαλψης. Παρά τις δηλώσεις σας εντός και εκτός Βουλής περί μη περικοπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο νόμος που θεσμοθετήσατε, στην εφαρμογή του, σας διαψεύδει.
Για τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ:
Είναι στις προθέσεις σας η τροποποίηση της παρ.4 και η κατάργηση της παρ. 5 του άρθρου 39 του ν. 3655/2008 προκειμένου να συνεχίσουν να ισχύουν οι κανονισμοί ασθενείας του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ μέχρις ότου καταρτιστεί ο νέος κανονισμός ασθενείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Χρήστος Χάιδος – Μιχάλης Τιμοσίδης

Advertisements

Written by gr.mme.observer

13 Νοεμβρίου 2008 στις 11:51 πμ

Αρέσει σε %d bloggers: