Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΕΤΗΠΤΑ: Ενέργειες για νέο κανονισμό υγείας


Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΗΠΤΑ δίνει ένα σύντομο ιστορικό των προσπαθειών αλλαγής του κανονισμού υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αυτό το κείμενο δημοσιεύθηκε στη διμηνιαία εφημερίδα της ΕΤΗΠΤΑ (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009):

«Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε ότι στο νέο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν συμμετείχαμε με κανέναν εκπρόσωπο (παρά το διορισμό ενός εκπροσώπου) διότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε αυτός ο νόμος «έκτρωμα», κρίναμε μετά από πολλές συσκέψεις να μην συμμετέχουμε στο Δ.Σ. διότι ο νόμος αυτός χωρίς να μας έχουν καλέσει να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις, τις προτάσεις μας, προχώρησαν μέσα σε μια νύχτα στην ενεργοποίησή του, διορίζοντας ακόμα και το Δ.Σ. που απ’ ότι πλέον τουλάχιστον προκύπτει λειτουργεί παράνομα. Και το παράνομα βγαίνει από πάρα πολλές διαδικασίες και ενέργειες. Έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΠΟΕΣΥ.

Όλοι μας λοιπόν, λίγο πολύ γνωρίζουμε για τον κανονισμό υγείας, που πραγματικά είναι και το μεγάλο πρόβλημά μας, που μέσα σε μια νύχτα μας υποχρέωσαν να καταβάλλουμε το 20% όλων των παραπεμπτικών και πολλών άλλων παροχών όπως γυαλιά, ασθένειες, λουτροθεραπείες και πάει λέγοντας.
Εμείς δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια. Αφήνοντας πολλές άλλες σωματειακές διαδικασίες και μετά από πληροφορίες ότι η κ. Φάνη Πετραλιά στις 11-4-2008 έστειλε επιστολή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (και μετά την κατακραυγή όλων των Διοικήσεων) των εμπλεκομένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ειδικότερα αυτών που έχουν θιγεί, και την κατακραυγή βέβαια όλων των κομμάτων που επισκεφθήκαμε, να προχωρήσει το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ στη σύνταξη ενός νέους κανονισμού υγείας για να μελετηθεί τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν.
Εμείς σαν Ένωση αμέσως παίρνοντας την πρωτοβουλία και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων σωματείων προχωρήσαμε και φτιάξαμε έναν νέο κανονισμό στηρίζοντας και παίρνοντας και από τα άλλα συγχωνευθέντα ταμεία, τις καλύτερες παροχές, φτάνοντας σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές να πούμε με κάθε υπευθυνότητα ότι είμαστε έτοιμοι και το καταθέσαμε στο ΕΤΑΜ-ΜΜΕστο υπουργείο και σε όλα τα κόμματα.
Δεν φτάνει μόνο αυτό, με δική μας πάλι πρωτοβουλία προχωρήσαμε και σε μια νέα αναλογιστική μελέτη τεκμηριώνοντας όλα αυτά που προτείνουμε τουλάχιστον για 20 χρόνια ώστε για τις παροχές υγεία δεν θα υπάρξει κανένα οικονομικό πρόβλημα τα προσεχή χρόνια.
Πράγματι έγινε μια δουλειά, μια προσπάθεια που πραγματικά δεν μπορεί κανείς να πει τι έκανε η Ένωσή μας, η Διοίκηση. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε μπροστά μας αγώνα, έχουμε μπροστά μας τεράστια βουνά, πολλούς καλοθελητές.
Τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να μας σταματήσουν με τίποτα, και με κανένα τρόπο.
Η ΕΤΗΠΤΑ έχει όλες τις υποδομές για να αντιμετωπίσει την κάθε κρίση, την κάθε προσπάθεια που προσπαθούν κάποιοι να υπονομεύσουν. Ο αγώνας για μας αρχίζει τώρα, και θα είναι σε συνεργασία με όλα τα αδελφά σωματεία που ανήκουν σε αυτό το Ταμείο και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Με νέα απόφαση του Δ.Σ. κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συμμετοχή εκπροσώπων στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπου και ανέλαβαν καθήκοντα ο Γ. Μυλωνάς τακτικό μέλος, και αναπληρωματικό μέλος ο Χρ. Αμαραντίδης»


ΣΗΜ. (gr.media.observer): Η ΕΤΗΠΤΑ συμμετείχε μαζί με άλλα σωματεία στη σύνταξη πρότασης για νέο κανονισμό υγείας (συνοδεία αναλογιστικής μελέτης) ήδη από τον Ιούνιο 2008, πολύ πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Στα μέσα Δεκεμβρίου 2008, μετά από συνεδρίαση εκπροσώπων όλων των σωματείων, έγιναν νεότερες διορθώσεις και η πρόταση αυτή κατατέθηκε στα πολιτικά κόμματα και στους αρμόδιους φορείς.

Written by gr.mme.observer

30 Ιανουαρίου 2009 στις 11:31 πμ

Αρέσει σε %d bloggers: