Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ο ΟΠΑΠ και το αγγελιόσημο


Η Δημοσιογραφική Ενότητα την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009, απηύθυνε προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ την ακόλουθη επιστολή, με θέμα «Ο ΟΠΑΠ και το αγγελιόσημο»

Πρόεδρε,
Ο εκπρόσωπος της Δημοσιογραφικής Ενότητας στο ΔΣ, σας έχει ενημερώσει ότι μεθοδεύεται «ρύθμιση» οφειλών αγγελιοσήμου του ΟΠΑΠ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Στις 17 Μαρτίου δημοσιεύθηκε ο ισολογισμός του ΟΠΑΠ, από τον οποίο προκύπτει μονομερής προσδιορισμός του ποσού και πρόβλεψη καταβολής  οφειλών της τάξεως των 11,4 εκατ. ευρώ. 

Με δεδομένο ότι ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στην Ελλάδα με ετήσια δαπάνη δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτονόητο ότι η εκκαθάριση των οφειλών, που προσδιορίζονται χρονικά από τη γνωμοδότηση του προηγούμενου νομικού συμβούλου του οργανισμού μέχρι σήμερα, πρέπει να γίνει με το νόμιμο τρόπο, ώστε η υπόθεση να κλείσει για αμφότερα τα μέρη ομαλά και τελεσίδικα.

Το όλο ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και δεν αφορά μόνο τη στάση του ΟΠΑΠ, ο οποίος στηριζόμενος σε μια έωλη νομική γνωμοδότηση δεν απέδιδε το αγγελιόσημο αναζητώντας μάλιστα το γνωστό σωσίβιο των «κυβερνητικών νομοθετικών ρυθμίσεων» για να απαλλαγεί οριστικά από το αγγελιόσημο. Το ζήτημα αφορά και τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του ΤΣΠΕΑΘ και τώρα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ γιατί αφέθηκε χωρίς έλεγχο ένα τέτοιο «άνοιγμα».

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η ΠΟΕΣΥ πρέπει να ενημερώσει σχετικά τις έχουσες έννομο συμφέρον Ενώσεις και να καταστήσει σαφές στη  διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ότι η μόνη αποδεκτή από τους ασφαλισμένους λύση είναι η εφαρμογή των όσων ο νόμος προβλέπει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Advertisements

Written by gr.mme.observer

21 Μαρτίου 2009 στις 10:36 πμ

Αναρτήθηκε στις ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αγγελιόσημο

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: