Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Συμβεβλημένοι οδοντίατροι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


[update 18.11.2009] Από το νέο κατάλογο (6.11.2009) έχει αφαιρεθεί τελικά η λίστα με τις αιτήσεις οδοντιάτρων, καθώς μέχρι σήμερα κανένας ιατρικός σύλλογος δεν έχει δώσει σε μέλος του την απαραίτητη βεβαίωση εγγραφής. Εάν αλλάξει οτιδήποτε θα σας ενημερώσουμε.

[update 27.7.2009] Στον κατάλογο συμβεβλημένων ιατρών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και οδοντίατροι, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής και θεραπειών, χωρίς κόστος για τον ασφαλισμένο, αφού ο νέος κανονισμός υγείας προβλέπει μηδενική συμμετοχή – μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες υπογραφών.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνώνέχει εκφράσει την αντίθεσή του και προς το παρόν δεν χορηγεί βεβαιώσεις εγγραφής στα μέλη του, ώστε να συμβληθούν με ασφαλιστικά ταμεία. Αντίθετα, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (όπως και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι άλλων νομών) δεν έχει τέτοια προβλήματα και μέλη του αναμένεται να συμβληθούν πιο εύκολα με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Μέχρι πρόσφατα και από την πλευρά τους οι οδοντίατροι απείχαν από συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία, λόγω των χαμηλών τιμών του Δημοσίου, αλλά φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για βελτίωση των τιμοκαταλόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη – έχει υπογράψει ο υπουργός Υγείας και περιμένει υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι για τις προσθετικές εργασίες ισχύουν διαφορετικοί όροι.

Η λίστα των αιτήσεων που έχει δεχθεί το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι ανηρτημένη, σε μορφή pdf, στη ιστοσελίδα του ΤΑΙΣΥΤ, με σημειώσεις για τους γιατρούς που έχουν ήδη υπογράψει – μόνον αυτοί είναι συμβεβλημμένοι με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφών – διαδικασία που προχωρά με γοργούς ρυθμούς- ρωτήστε πρώτα στο τηλέφωνο όποιον γιατρό επιλέξετε, από πότε ισχύει η συνεργασία του με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς έχουν παρουσιαστεί σχετικά περιστατικά και παρεξηγήσεις με ασφαλισμένους).

Written by gr.mme.observer

21 Ιουλίου 2009 στις 3:57 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: