Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Εθνικό σχέδιο για εμβολιασμό όλων των πολιτών


Στοχευμένη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, διυπουργικό συντονισμό, προμήθεια του απαραίτητου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ανταπόκριση του εθνικού συστήματος υγείας και συνεχή επιδημιολογική παρακολούθηση προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο άξονα του σχεδίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα γίνει ανοικτή και διάφανη ενημέρωση των πολιτών, ενώ έκανε λόγο για ανεύθυνη πολιτικολογία, υπονοώντας την αντιπολίτευση, που υπονομεύει την υγειονομική ασφάλεια.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το στενό διυπουργικό συντονισμό. Όπως διευκρίνισε πρόκειται για το συντονισμό των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, έχει εκπονηθεί σχέδιο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών και για πρόγραμμα μάθησης εξ αποστάσεως, εφόσον χρειαστεί.

Τρίτος άξονας είναι η προμήθεια του αναγκαίου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού. Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευθούν το εμβόλιο κατά της νέα γρίπης.

Όπως είπε ο υπουργός, με εντολή του Πρωθυπουργού θα γίνει εμβολιασμός όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας. Ο εμβολιασμός θα αρχίσει μόλις δοθεί και τυπικά η διεθνής έγκριση.

Ο τέταρτος άξονας αφορά στην ανταπόκριση του εθνικού συστήματος υγείας και όπως είπε ο υπουργός θα γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Προβλέπεται επίσης: αύξηση του αριθμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (θα δημιουργηθούν άλλες 100) και ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό με επαναπρόσληψη προσωπικού που έχει σχετική προϋπηρεσία.

Πέμπτος άξονας είναι η συνεχής επιδημιολογική παρατήρηση και παρακολούθηση.

[από τη naftemporiki.gr]

Advertisements

Written by gr.mme.observer

31 Ιουλίου 2009 στις 8:46 μμ

Αναρτήθηκε στις ασφάλιση γενικά

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: