Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΕΔΟΕΑΠ: Καταγγελία για μακροχρόνια άνεργους


Επιστολή ΕΔΟΕΑΠ Επιστολή ΕΔΟΕΑΠΗ παράταξη Financial Crimes (ΕΣΗΕΑ) καταγγέλλει την επιστολή που έστειλε ο ΕΔΟΕΑΠ σε μακροχρόνια άνεργο (το όνομα φαίνεται κατόπιν επιθυμίας του ιδίου) με την οποία προειδοποιείται να πληρώσει εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλιώς θα διαγραφεί, κατεύθυνση που όπως το έγγραφο αναφέρει, δόθηκε από το υπουργείο Απασχόλησης.

Στο σημείωμά τους οι Financial Crimes απαιτούν «από τον ΕΔΟΕΑΠ να μην πειθαρχήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία, δηλαδή πότε και ποιοί του έδωσαν αυτή την κατεύθυνση και πόσοι άλλοι άνεργοι ειδοποιήθηκαν ότι οδεύουν στον Καιάδα. Αποτελεί πρόκληση να κατευθύνονται συνάδελφοι με ευκολία σε ιδιωτικά νοσοκομεία και τσεκαπάδικα, συχνά με «διογκωμένες» ανάγκες και να αιμορραγεί ο ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια ώρα να «νοικοκυρεύεται», σε βάρος των ανέργων. Από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να συμμαζέψει αυτές τις καταστάσεις, διότι αποτελούν casus belli. Ο αγώνας ενάντια στην ανεργία, περνάει και από τη στήριξη των ανέργων με κάθε τρόπο. Κυνηγήστε τους εργοδότες που χρωστάνε στα ταμεία, όχι τους ανέργους!!»

Σημείωση: Απ’ όσα γνωρίζουμε πάντως, υπάρχουν αρκετά άνεργα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που έχουν προσκομίσει φορολογικές δηλώσεις και έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες. Φυσικά, το πρόβλημα των μακροχρόνια ανέργων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και με σεβασμό, εφόσον παραμένουν δημοσιογράφοι, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο ζήτημα περνά «ξυστά»: Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε «μετά από έλεγχο του υπουργείου Απασχόλησης». Ίσως λοιπόν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα πραγματικό ΝΠΙΔ που θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τις πρόσθετες ανάγκες τους (πέρα από τα βασικά που μπορεί να καλύψει και το δημόσιο σύστημα περίθαλψης). Ιδέες υπάρχουν…

Advertisements

Written by gr.mme.observer

6 Νοεμβρίου 2009 στις 11:59 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΔΟΕΑΠ

Tagged with ,

Αρέσει σε %d bloggers: