Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Σχέδιο υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στον Τύπο;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ, στοιχεία για υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσιογράφων συλλέγουν τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα του Τύπου, επαναφέροντας με αυτόν τον τρόπο το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου από τις εφημερίδες της παλιάς γενιάς των συντακτών. Η προώθηση σχεδίου εθελουσίας συνταξιοδότησης, σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, που είχε αποκαλύψει το «Π», δεν έγινε δυνατόν να συμφωνηθεί ως ενιαία γραμμή και κατεύθυνση των εκδοτών μετά τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν σε ανώτατο επίπεδο.

Σε επίπεδο Ένωσης Ιδιοκτητών, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μόνο καταγραφή της υπαρκτής αυτής δυνατότητας για όλες τις επιχειρήσεις Τύπου. Το σχέδιο ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκδοτικές επιχειρήσεις του ΔΟΛ,της «Καθημερινής», της «Ελευθεροτυπίας» αλλά και άλλων εφημερίδων συλλέγουν στοιχεία από τους ασφαλιστικούς φορείς, συγκεντρώνοντας τα ονόματα των δημοσιογράφων που έχουν συμπληρώσει 30 έτη ασφάλισης και άρα θα υπήρχε η δυνατότητα υποχρεωτικής συνταξιοδότησής τους!

Οι υπηρεσίες του ΕΤΑΠΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες αρνήθηκαν να δώσουν συγκεντρωτικά στοιχεία ασφάλισης στις εκδοτικές επιχειρήσεις και τότε κατατέθηκε αίτημα στον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να εξασφαλιστεί γνωμοδότηση ότι τα στοιχεία αυτά δεν υπάγονται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Advertisements

Written by gr.mme.observer

16 Νοεμβρίου 2009 στις 12:01 πμ

Αρέσει σε %d bloggers: