Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Συμμετοχή στο διάλογο διεκδικούν οι ασφαλιστικές εταιρείες


[του Νίκου Σακελλαρίου, από την Ημερησία] Την -κατ’ αρχήν- συμμετοχή στο διάλογο για το ασφαλιστικό θέλουν να εξασφαλίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Υπόμνημα με το οποίο εκφράζει την επιθυμία των ασφαλιστικών εταιρειών να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τα αρμόδια υπουργεία που θα ασχοληθούν με το Ασφαλιστικό, ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για να το κοινοποιήσει τόσο προς το υπουργείο όσο και προς τους κοινωνικούς εταίρους.

Η συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στο 2ο και 3ο πυλώνα της ασφάλισης αποτελεί ίσως το βασικότερο στόχο των μεγάλων ελληνικών και ξένων ασφαλιστικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η Επιτροπή Συντάξεων της Ένωσης θα ζητήσει στο επόμενο διάστημα κάποια συνάντηση με το υπουργείο που θα χειριστεί τα θέματα του Ασφαλιστικού ζητώντας κατ’ αρχήν το δικαίωμα να συμμετάσχει στον διάλογο για το Ασφαλιστικό προσκομίζοντας τις απόψεις των εταιρειών – μελών της Ένωσης.

Αίτημα 
Ωστόσο το αίτημα της ΕΑΕΕ για συμμετοχή στο διάλογο δεν έχει βρει ακόμη ανταπόκριση, καθώς όσες κρούσεις έγιναν προς την Πολιτεία τα τελευταία χρόνια, έχουν σκοντάψει είτε στην παγερή αδιαφορία του κράτους είτε στα χρόνια προβλήματα εποπτείας που εμφανίζει ο κλάδος των Ασφαλιστικών.

Το κλειδί για την αποδοχή ή όχι της πρότασης είναι να μπορέσουν οι εταιρείες και ιδιαίτερα η Εποπτεία να αποδείξουν ότι σταδιακά η αγορά είναι κεφαλαιακά ισχυρή και ότι υπάρχει φερεγγυότητα όχι μόνο ως προς τα κεφάλαια, αλλά και ως προς την ταχύτητα των αποζημιώσεων των καταναλωτών.

Άλλωστε αυτά ήταν και τα μόνιμα αιτήματα των μεγάλων ξένων ομίλων στην Ελλάδα αλλά και θυγατρικών ελληνικών τραπεζών που ουσιαστικά έχουν θέσει ως βασικό στόχο την καθιέρωσή τους ως βασικούς παρόχους τεχνογνωσίας για τη διαχείριση Συνταξιοδοτικών Κεφαλαίων ή Επικουρικών Ταμείων.

Advertisements

Written by gr.mme.observer

2 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:12 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: