Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Χωρίς δώρα οι συνταξιούχοι του 2015


[από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ] «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές στα ταμεία ως προς το ασφαλιστικό σύστημα τώρα, το 2015 δεν θα μπορούν να καταβάλουν 14 συντάξεις». Τη δραματική αυτή προειδοποίηση απηύθυνε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση στην επίλυση του ασφαλιστικού» και πως «πρέπει τώρα να φροντίσουμε ώστε να μη δεινοπαθήσουν οι συνταξιούχοι του 2015» (αναφερόμενος κυρίως στον ΟΑΕΕ).

Ρευστότητα 
Ιδιαίτερα πιεστικό είναι το πρόβλημα ρευστότητας για τα Ταμεία των αυτοαπασχολούμενων όπου οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν εισφορές για 12 μήνες ενώ εισπράττουν ποσά συντάξεων για 14 μήνες (μαζί με τα δώρα). Το έλλειμμα που προκαλείται εξαιτίας του λόγου αυτού έχει επισημάνει και ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Κ. Παπαθανασίου, ενώ λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές είχε υποβληθεί πρόταση για την παρακράτηση εισφορών για 14 μήνες.

Ειδικά για τον ΟΑΕΕ ο υφυπουργός, Γ. Κουτρουμάνης, υπογράμμισε χθες ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί όταν το ένα τρίτο των ασφαλισμένων – επαγγελματιών δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους».

Ο υπουργός διέψευσε ότι τίθεται θέμα μη καταβολής μισθού ή δώρου Πάσχα λόγω της οικονομικής κατάστασης. «Η χώρα έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, δεν τίθεται όμως ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα», σημείωσε.

Written by gr.mme.observer

11 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:26 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: