Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Διαβούλευση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν οι βασικές αρχές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως προκύπτουν από το πόρισμα της Επιτροπής που κατατέθηκε στη Βουλή. Η διαβούλευση γίνεται μέσω του opengov και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου.

Στο σχετικό σημείωμά του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει ότι «οι άξονες αυτοί εκφράζουν & στηρίζονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο ενέκριναν οι πολίτες την 4η Οκτωβρίου 2009. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θέτει σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση το ζήτημα του Ασφαλιστικού, έχοντας συναίσθηση της σημασίας του για την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σταθερού συστήματος, χωρίς τη συνεχή απειλή αιφνιδιαστικών αλλαγών.»

»Έχοντας ολοκληρώσει έναν εντατικό διάλογο που ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2009 με τους κοινωνικούς φορείς, στον οποίο κατατέθηκαν απόψεις έγκριτων επιστημόνων και αφού αναλύθηκαν και εκτιμήθηκαν άλλα ασφαλιστικά συστήματα και διεθνή παραδείγματα, καταλήξαμε στη βασική δομή του προτεινόμενου συστήματος. Η πρότασή μας διασφαλίζει την καθολικότητα το δημόσιο χαρακτήρα και τη βιωσιμότητά του, όπως επίσης και το απαραίτητο επίπεδο κοινωνικής δικαιοσύνης, διαμέσου της ορθολογικοποίησης και της εξατομίκευσής του συστήματος.»

»Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία διαβούλευσης, προσβλέπουμε στη ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την κατάθεση των προτάσεών τους, έτσι ώστε να καταλήξουμε στο νομοθέτημα εκείνο που θα ικανοποιεί τις σύνθετες ανάγκες του ασφαλιστικού μας συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας.»

Advertisements

Written by gr.mme.observer

31 Μαρτίου 2010 στις 9:05 μμ

Αναρτήθηκε στις ασφάλιση γενικά, νομικά θέματα

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: