Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Χωρίς Κοινωνικό Προϋπολογισμό…


Χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμη ο Κοινωνικός Προϋπολογισμός 2009, προχωρούν «αέρα» οι συζητήσεις για αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα. Τον τόμο του 2009 τον περιμέναμε πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και ακόμη δεν υπάρχει κανένα νέο για τη συνολική αποτύπωση των δεδομένων των 13 νέων φορέων κοινωνικής ασφάλισης που δημιουργήθηκαν από το Νόμο 3655/2008.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρούν «στο περίπου», χωρίς δημόσια στοιχεία, και κανείς δεν ξέρει σήμερα να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία έκδοσης του Κοινωνικού Προϋπολογισμού για το 2009.

Ούτε φυσικά για τα αντίστοιχα δεδομένα του 2010, τα οποία θα έπρεπε ήδη να συγκεντρώνονται από το αρμόδιο γραφείο στους υψηλούς ορόφους (γραφείο 601, στη Σταδίου 29) του υπουργείου.

Την έλλειψη είχε επισημάνει και τον περασμένο Φεβρουάριο το μέλος της επιτροπής Γ. Ρωμανιάς και ο Υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης του είχε απαντήσει ότι «γίνεται τώρα ο κοινωνικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει καθυστερήσει πολύ. Τον Οκτώβριο δεν υπήρχε καμία προεργασία».

Advertisements

Written by gr.mme.observer

11 Απριλίου 2010 στις 3:26 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: