Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΕΔΟΕΑΠ, η αλήθεια που πονάει


της Ελένης Σπανοπούλου

Παρά τα όσα γράφονται…

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ δεν έχει πάρει (και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάρει) το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τα εξαιρετικά επείγοντα πια και απολύτως απαραίτητα μέτρα για τη διάσωση του. Η, τουλάχιστον, για την «αγορά χρόνου βιωσιμότητας» ούτως ώστε να παραμείνει ζωντανός στο πλευρό των 20000 ασφαλισμένων του μέχρι να ξεπεραστεί η Κρίση. Τα δύο… άκρα του Συμβουλίου διαγκωνίζονται …αριστεροδέξια ποιος θα νίψει πρώτος τας χείρας του με δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαρροές και δημοσιογραφικό ρουλεμάν.

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να γίνουν περικοπές 19.500.000€, που ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ο τρόπος των περικοπών. Το μοντέλο π.χ. της περικοπής κατά 6.000.000€ περίπου των υψηλών κυρίως συντάξεων.

Στις 23 Ιουλίου, με απόντες το δίδυμο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς Π. Χριστοδουλίδου και Γ. Αγγέλη η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ψήφισε επί της Αρχής την παρακάτω πρόταση του Ταμία του Δ.Σ. και μέλους της ΕΠΗΕΑ Γ. Χριστόπουλου. Στην ψηφοφορία (6/1), μειοψηφία ήταν ο Πάνος Σόμπολος, που παραδέχθηκε ότι απαιτούνται μέτρα, αλλά δεν ήταν σε θέση να προτείνει κανένα σχέδιο για τη σωτηρία του Ταμείου! Εκτός ίσως από το… μελλοντικό Αγγελιόσημο στο Ίντερνετ και την προεκλογική υπόσχεση στους ψηφοφόρους του ότι θα πιάσει τον Αντώνη Σαμαρά απ;o το… πέτο!!!

Εν όψει της Γ.Σ. κάποιοι σηκώνουν κουρνιαχτό με λαϊκίστικες δηλώσεις και λάσπη επιχειρώντας να επαναφέρουν το θλιβερό κλίμα της Γ.Σ. του Ιουνίου 2012. Αντί να διοικήσουν, ως οφείλουν, κορδακίζουν επαναστατικές αερολογίες, προβοκάρουν την προσπάθεια και δυναμιτίζουν την ενότητα του Δ.Σ. Εκείνοι που ζήτησαν την ψήφο των ανθρώπων του Τύπου με συκοφαντίες και ψεύτικες υποσχέσεις έρχονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τη σκληρή αλήθεια: όχι μόνο δεν θα δώσουν πίσω στους ασφαλισμένους ό,τι έκοψε η Διοίκηση Σπανοπούλου, αλλά θα πρέπει να πάρουν και ακόμη σκληρότερα μέτρα…

Κι επειδή, «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» δημοσιοποιώ την εισήγηση του Ταμία, στην οποία συμφώνησα, με την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει με τρόπο που θα υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ελένη Σπανοπούλου

Η εισήγηση του Ταμία Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ (βλ. και αρχείο pdf 997 KB)

edoeap01 edoeap02 edoeap03 edoeap03

Advertisements

Written by gr.mme.observer

17 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:36 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΔΟΕΑΠ

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: