Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Τολμά να πάρει θέση το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ;


ανακοίνωση από την «Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων» (ΕΣΠΗΤ):

20131009daekd4gspoesy

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου συγκαλείται κοινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων-μελών της και τα διοικητικά συμβούλια ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, με θέμα «Συμβάσεις, ανεργία, ασφαλιστικά ταμεία, αγγελιόσημο, ΕΡΤ, δημοτικά ραδιόφωνα, απεργιακές κινητοποιήσεις, κ.λπ.». Στη συνάντηση αυτή πρέπει να συν-αποφασιστούν οι προτάσεις και κατευθύνσεις στα κορυφαία ζητήματα του κλάδου.

Μόλις πριν δυο εβδομάδες, στην γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, ο Πάνος Σόμπολος και ο Δημήτρης Τσαλαπάτης ζήτησαν τη λεηλασία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ως μέτρο σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ, προτείνοντας:

α. Το 35% του αγγελιοσήμου της Α’ Διεύθυνσης ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ), το οποίο προέρχεται από τα έσοδα του Περιοδικού Τύπου, να μεταφερθεί ως πόρος στον ΕΔΟΕΑΠ.

β. Το σύνολο του αγγελιοσήμου των εβδομαδιαίων εφημερίδων και τον κοινωνικό τους πόρο (το 1% επί των πωλήσεων), το οποίο ανήκει στη Β’ Διεύθυνση (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) να περάσει στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η πρότασή τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της Β’ Διεύθυνσης ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στην οποία ασφαλίζεται σχεδόν το σύνολο των μελών της ΕΣΠΗΤ και συνακόλουθα ολόκληρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Απροκάλυπτα Σόμπολος-Τσαλαπάτης και οι συνοδοιπόροι τους, επαναφέρουν στο προσκήνιο συντεχνιακές αντιλήψεις (που αντιμετωπίστηκαν και από την ΕΣΠΗΤ στο παρελθόν) για «πατρικίους» και «πληβείους» ασφαλισμένους, εμπλουτισμένες με το δόγμα «καταστρέφω τα άλλα ταμεία» («παίρνω τους πόρους» λέγεται κομψά) για να επιβιώσουν παχουλές παροχές ολίγων.

Έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει την σύμπλευση Μπερεδήμα-Αλατά-Πέπονα-Μπατή με Τσαλαπάτη και Σόμπολο, εις βάρος των συμφερόντων της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Τους καλούμε να πάρουν δημόσια θέση στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, ενόψει και της γενικής συνέλευσης της ΕΣΠΗΤ, στις 19 Οκτωβρίου, για την απόπειρα καταλήστευσης πόρων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που επιχειρείται από τους συνοδοιπόρους τους στα συντεχνιακά σαλόνια της ΕΣΗΕΑ. Να αποκρούσουν δημόσια -και με τον τρόπο που πρέπει- τις ασφαλιστικές ανταλλαγές που επιχειρούν οι συντεχνιαστές με την τρόικα, «πουλώντας» συναδέλφους τους. Να συνταχθούν, με τις δυνάμεις που μάχονται για ισονομία και δίκαιες ασφαλιστικές παροχές, ενισχύοντας την ενότητα για τους αγώνες του κλάδου.

Εντέχνως το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ μέχρι τώρα θάβει και αποσιωπά το παιχνίδι που πάει να στηθεί εις βάρος της Β’ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) και των ασφαλισμένων μελών της ΕΣΠΗΤ, για τη «σωτηρία» του ΕΔΟΕΑΠ. Το φαινόμενο –το πρώτο βήμα του ληστρικού σχεδιασμού υλοποιήθηκε με την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ πέρυσι τον Δεκέμβριο– δεν θα επαναληφθεί. Οι ευθύνες τους είναι βαρύτατες, στα όρια της απιστίας…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Υ.Γ. Την αρπαγή πόρων από τη Β’ Διεύθυνση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) φέρονται να υποστηρίζουν και οι σύμμαχοι του «Παρατύπως» στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ, Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου. Οι «Παράτυποι» Δημήτρης Σταμούλης και Κώστας-Ρωμανός Στοφόρος έχουν άποψη για το συγκεκριμένο θέμα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
6/9/2013    Μεθοδεύσεις για να μείνει το Ταμείο χωρίς πόρους!
22/7/2013   Mια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα;…
16/4/2013   Από «επιτυχία», σε «επιτυχία»…
4/3/2013    Η «τριμερής» της ΕΣΠΗΤ σε συμπόρευση με την τρικομματική του Μαξίμου;
20/2/2013   Αδιαφορία, ανικανότητα ή ξεπούλημα;
2/12/2012   Αγώνες για τη ζωή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και των ασφαλισμένων
23/11/2012 Ψαρεύοντας στα θολά νερά των ΝΠΙΔ…
6/11/2012   Τα βάρη και πάλι στους «πληβείους» των ΜΜΕ
31/10/2012 Όχι στη νέα ληστεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
9/10/2012   Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για το …«υπόμνημα»
5/10/2012   Πολιτικά ραντεβού με κρυφή ατζέντα για το αγγελιόσημο;
23/6/2012   Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η ΕΣΠΗΤ

Written by gr.mme.observer

9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:59 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΔΟΕΑΠ

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: