Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ


ανακοίνωση από την «Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων»:

20131014daekd4gmpoesyΗ κοινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2013, με εκπροσώπους από τα Δ.Σ. όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων και τους προέδρους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, μπορεί να μην έβγαλε αποφάσεις (δεν τέθηκε κανένα θέμα σε ψηφοφορία), αλλά βοήθησε να ξεκαθαρίσουν σημαντικά ζητήματα, κυρίως γύρω από το ασφαλιστικό.

  • Ως «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Financial Crimes – AΣYNTAXTOΣ ΤΥΠΟΣ – ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ) -κόντρα στην υφέρπουσα φημολογία των ημερών- ότι οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου δεν συντάσσονται με την αρπαγή πόρων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τη… σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, εμμένοντας στη θέση τους για Ενιαίο Ταμείο Τύπου με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
  • Τη λεηλασία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ απέκλεισε κατηγορηματικά και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, καλώντας σε συστράτευση όλων για τη σωτηρία του αγγελιοσήμου και των Ταμείων μας.

Χαιρετίζουμε ιδιαιτέρως την εντυπωσιακή κυβίστηση* του προέδρου της ΕΣΠΗΤ, Θεμιστοκλή Μπερεδήμα. Μέσα σε περίπου τρεις μήνες, από οργισμένος «μπουκαδόρος» στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στο πλευρό του γερόλυκου του συντεχνιακού συνδικαλισμού Δημήτρη Τσαλαπάτη (Mια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα;…) όπου κάνοντας τριφωνία (μαζί με τον Θανάση Αλατά) ζητούσαν την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. και της «μνημονιακής προέδρου», μετατράπηκε σε… fan του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και των πόρων του. Του ευχόμαστε πάντα τέτοια! Βεβαίως, είχε προηγηθεί η ανακοίνωσή μας (Τολμά να πάρει θέση το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ;), που του έδινε ισχυρό κίνητρο να επιδείξει τις (πράγματι εντυπωσιακές) αρετές του στο ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα της κυβίστησης*.

  • Σε ό,τι αφορά την «κομψή» επιστολή που εστάλη στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, σημειώνουμε ότι το περιεχόμενό της δεν είχε τεθεί υπόψη των τριών εκπροσώπων της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ – ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ». Οι συντεχνιακές απόψεις έχουν ονοματεπώνυμα, τα οποία το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ δεν τολμά να προφέρει. Γνωρίζοντας (τεκμηριωμένα…) τη φυσική ροπή του προέδρου Θεμιστοκλή Μπερεδήμα στις επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της κοινωνικής ασφάλισης (Ψαρεύοντας στα θολά νερά των ΝΠΙΔ…) ξεκαθαρίζουμε εγκαίρως:

Οποιαδήποτε «συζήτηση» / «διαπραγμάτευση» / «δόλωμα» για πιθανολογούμενη ιδιωτικοποίηση του Κλάδου Επικούρησης-Πρόνοιας της Β’ Διεύθυνσης (ΤΑΙΣΥΤ) και συνένωσής του με τον καταρρέοντα ΕΔΟΕΑΠ, θα μας βρει κατηγορηματικά αντίθετους. Τα αποθεματικά της Β’ Διεύθυνσης δεν θα προσφερθούν ως σωσίβιο στον όμορο αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό, που κινδυνεύει με στάση πληρωμών.

Το β’ μέρος της βαθιά συντεχνιακής παράστασης που ετοιμάζεται, το έχουμε υπόψη μας: «Αφού δεν μπορούμε να πειράξουμε (προς το παρόν… -είμαστε βέβαιοι πως η προσπάθεια θα είναι διαρκής) τις κατανομές, ας βάλουμε χέρι στα αποθεματικά τους»…

  • Ας γνωρίζουν, λοιπόν, τα μέλη της ΕΣΠΗΤ (και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους…) ότι ενδεικτική της θλιβερής κατάστασης στην οποία έχει οδηγηθεί το αυτοδιαχειριζόμενο ΝΠΙΔ «ΕΔΟΕΑΠ» ήταν η ίδια η τοποθέτηση του προέδρου του, Πάνου Σόμπολου. Αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ, που έχει ετήσιο έλλειμμα 23 εκατ. ευρώ (έσοδα – δαπάνες), σημειώνοντας ότι έχει ταμειακό απόθεμα μόλις 12 εκατ. ευρώ και κινδυνεύει με στάση πληρωμών από το Μάρτιο του 2014! Έκανε επίσης μια συνοπτική αναφορά στα μέτρα εξυγίανσης που σχεδιάζει η διοίκηση (δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από το Δ.Σ.), τα οποία είναι: κόψιμο των έκτακτων εποχιακών «βοηθημάτων» (καλοκαιρινό, Πάσχα και Χριστουγέννων), μείωση των επικουρικών συντάξεων (σήμερα φθάνουν ακόμη και στα 1.300 ευρώ), περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού (κυρίως όπου υπάρχουν αμοιβές υψηλότερες από τις ΣΣΕ) και αύξηση στις εισφορές των ασφαλισμένων (από 3% σε 5%). Ευθέως δήλωσε πως είναι… άδικο να μην παίρνει ο ΕΔΟΕΑΠ το αγγελιόσημο των μη ημερήσιων εφημερίδων (έσοδα της Β’ Διεύθυνσης / ΤΑΙΣΥΤ) και ζήτησε μεγαλύτερο μερίδιο (+7%) από το αγγελιόσημο των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ (έσοδα της Α’ Διεύθυνσης / ΤΣΠΕΑΘ)…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Υ.ΣΤ.: Η άθλια και προβοκατόρικη για την ενότητα του κλάδου ανακοίνωση που υπογράφεται από τη νεοεμφανιζόμενη παράταξη (;) SOSεMME και κυκλοφόρησε τις παραμονές του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, επιχείρησε να δυναμιτίσει την κοινή προσπάθεια όλων, για τη σωτηρία των Ταμείων μας και του αγγελιοσήμου. Εξυπηρετεί απόλυτα τις επιδιώξεις των «μονοφαγάδων» του αγγελιοσήμου, στοχοποιώντας στην ουσία τα αδελφά σωματεία της ΕΣΗΘΣΕΕ και της ΕΣΗΕΠΗΝ. Στους συναδέλφους της Περιφέρειας, που δίνουν το δικό τους πολύ σκληρό αγώνα επιβίωσης, επισημαίνουμε: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», ιδιαίτερα όταν αποδεικνύονται κατά συρροή αναξιόπιστοι και ψεύτες…

 

* Η κυβίστηση [1] (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού. Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος, να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση

 [1]. Liddel, Scott, Δημητριάδης: Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης, τ. 2, Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

 

* Αναλυτική ενημέρωση για ό,τι συζητήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ: «Μαχόμενη δημοσιογραφία», «Ασύνταχτος Τύπος»

Written by gr.mme.observer

15 Οκτωβρίου 2013 στις 4:46 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Tagged with , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: