Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Επίδειξη ανευθυνότητας και συντεχνιακού «αυτισμού» από το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ


Ανακοίνωση από την «Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων» για όσα πρότεινε στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ο Πάνος Σόμπολος:

20131107daekd4edoeapΣε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενότητα και την επιβίωση του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ και κόντρα στη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμμετεχόντων στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, για κοινή και ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλιστικών μας προβλημάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ διαφοροποιούμενο έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του Πάνου Σόμπολου (βλ. www.spanopoulou.gr και etapmme.wordpress.com). Η εισήγησή του κινείται στη γνωστή συντεχνιακή κανιβαλιστική νοοτροπία ότι η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ προϋποθέτει τη… λεηλασία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, παίρνοντας πόρους που εισπράττει κυρίως η Β’ Διεύθυνση (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) αλλά και η Α’ Διεύθυνση (πρώην ΤΣΠΕΑΘ). Αν γίνει δεκτή, έχει φυσική και αναπόφευκτη συνέπεια την καταβαράθρωση των εσόδων και την ευθεία υπονόμευση της βιωσιμότητας του Ταμείου μας!

Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που θα έπρεπε να σφυρηλατείται η ενότητα του κλάδου, καθώς διαφημιστές, διαφημιζόμενοι και τρόικα πιέζουν ασφυκτικά για τη συρρίκνωση και κατάργηση του αγγελιοσήμου. Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στην πραγματικότητα οδηγεί τον κλάδο σε εμφύλιο, υπονομεύοντας τον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση όλων ανεξαιρέτως των Ταμείων ΜΜΕ και του αγγελιοσήμου, ως βασικού πυλώνα της βιωσιμότητάς τους! Ουσιαστικά το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ορμά στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους της Α’ και Β’ Διεύθυνσης και γενικότερα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αυτό, ενώ οι επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ φθάνουν ως τα 1300 ευρώ (με μέση επικουρική γύρω στα 800 ευρώ), ενώ οι κύριες συντάξεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κυμαίνονται περί τα 900 ευρώ και οι επικουρικές περί τα 250 – 300 ευρώ.

Το επιχειρούν με την ίδια μανία και εμμονή που λεηλατούν οι τροϊκανοί και τα τσιράκια τους τη χώρα, ακολουθώντας υπόγειες πολιτικές συναλλαγές!

Καλούμε το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ (Μπερεδήμα, Αλατά, Πέπονα, Μπατή) να βρει το κουράγιο και να αντιταχθεί στο συντεχνιακό σύστημα Σόμπολου – Τσαλαπάτη. Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ να αποστείλει αμέσως εξώδικη πρόσκληση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες αξιώσεις εις βάρος των πόρων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ειδικότερα της Β’ Διεύθυνσης, στην οποία είναι ασφαλισμένη η πλειονότητα των μελών της ΕΣΠΗΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ να δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστεί με ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟ την περιουσία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ως «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ», με την ευθύνη που απορρέει από την ανάδειξή μας ως πρώτης παράταξης της ΕΣΠΗΤ, δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας.

Τα προβλήματα του ΕΔΟΕΑΠ είναι και πρέπει να παραμείνουν εσωτερική του υπόθεση και να μην προσπαθεί να τα λύσει με «αρπαχτές», διαλύοντας τα άλλα Ταμεία. Καιρός είναι οι «καλομαθημένοι συντεχνίτες» του κλάδου να συνειδητοποιήσουν πως «σωτηρία αλά καρτ» εις βάρος των «πληβείων» δεν υπάρχει –και θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό.

Ενδεικτική της ψοφοδεούς αντίδρασης του προεδρείου της ΕΣΠΗΤ (Μπερεδήμα, Αλατά, Πέπονα, Μπατή), είναι η ανακοίνωση που ομόφωνα αποφασίστηκε να βγει μετά το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ. Ενώ το μέλος του Δ.Σ., εκλεγμένος με το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, Δημήτρης Σταμούλης, στο σχέδιο που συνέταξε κατήγγειλε ονομαστικά τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνο Σόμπολο και το κείμενο εγκρίθηκε, εξαφανίστηκε ως διά… μαγείας το όνομα του Σόμπολου από το τελικό κείμενο. Το εντοπίσαμε, το καταγγείλαμε, το όνομα του Σόμπολου επανήλθε. Όμως, η ανακοίνωση ουδέποτε εστάλη στα μέλη της ΕΣΠΗΤ! «Θάφτηκε» εντέχνως στο site της, μαζί με δεκάδες άλλες ανακοινώσεις… Τόση «εξυπηρέτηση»…

Advertisements

Written by gr.mme.observer

7 Νοεμβρίου 2013 στις 8:09 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΔΟΕΑΠ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: