για Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ (…job done)

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Για τις απολύσεις και προσλήψεις γιατρών στον ΕΔΟΕΑΠ


κείμενο που δημοσίευσε η Ελένη Σπανοπούλου στο spanopoulou.gr:

Προς όλα τα μέλη του Οργανισμού ή τουλάχιστον, όσα ενδιαφέρονται.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
Οφειλόμενη κατά τη γνώμη μου ενημέρωση σας

Ελένη Σπανοπούλου, ΕΣΗΕΑ, ΑΜ 1259
Πρώην Πρόεδρος και μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Στη Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της και τον πολίτη, οι αποφάσεις της πλειοψηφίας είναι σεβαστές όταν δεν είναι παράνομες και καταχρηστικές. Η δε μειοψηφία οφείλει να ακολουθεί, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαφάνεια, χρηστότητα, καλή πίστη και συνυπευθυνότητα.

Στον ΕΔΟΕΑΠ και στην περίπτωση των απολύσεων και των προσλήψεων γιατρών από τη Διοίκηση, όλα τα παραπάνω έχουν βάναυσα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Κατά τη ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, αυτό που δεν κατάφεραν όλοι οι εχθροί του Ταμείου μας τα τελευταία 50 χρόνια, γιατί μας έβρισκαν πάντα ενωμένους στην υπόθεση της Υπεράσπισης του, θα το καταφέρουν τώρα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ και σε διατεταγμένη υπηρεσία οι παραταξιακοί συνδικαλιστές της Ακαδημίας και της Βουκουρεστίου. Απλοελληνικά, η παθογένεια του κατεστημένου ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Η ψήφος των συναδέλφων μου με δεσμεύει στην εργασία, τη συνεργασία, αλλά και τον Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής μας Ασφάλισης. Ένα χρόνο τώρα προσπαθώ να συμμετέχω σε ένα σχήμα που, όμως, με προσβάλει βαθύτατα ως άνθρωπο, ως δημοσιογράφο, ως πολίτη και ως μέλος διοίκησης .
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι τα 6 νέα μέλη στο ΔΣ ήρθαν για να… τιμωρήσουν με το στανιό και να απαξιώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ πια… Δεν έχει καμιά σημασία αν κάποιοι το κάνουν από άγνοια, ανικανότητα, ανευθυνότητα, από πρόθεση, ή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία . Το αποτέλεσμα μετράει!
Γι αυτό δεν παραιτούμαι και δεν θα κουραστώ να προσπαθώ, όπου και όπως μπορώ, να συνεργάζομαι, αλλά και συνεχίζω να ενημερώνω υπεύθυνα, τεκμηριωμένα και δημόσια για τα θέματα του Ταμείου μας.

Οι άδικες και καταχρηστικές απολύσεις

Στην περίπτωση των πρόσφατων απολύσεων το ρουλεμάν της λάσπης και της εκδίκησης δούλεψε ξανά, μαζί με την άγνοια κανόνων διοίκησης, επικίνδυνη ανευθυνότητα και επιζήμιες πρακτικές.
Δεν ίσχυσε καν το δικαίωμα κρίσης των απολυθέντων, το τεκμήριο της αθωότητας και το ιερό δικαίωμα της απολογίας τους
Πρόκειται για εξόφθαλμη παράβαση του Μέτρου και των κανόνων Δικαίου που διέπουν κάθε πολιτισμένη κοινωνία…

Ανέμενα, ως όφειλα, την επίσημη ανακοίνωση για να τοποθετηθώ
και δηλώνω
ότι διαχωρίζω απολύτως τη θέση μου καταγγέλλοντας ως σαθρό και επιζήμιο για τον ΕΔΟΕΑΠ το σκεπτικό περί « κλονισμού εμπιστοσύνης», (!) που διατυπώθηκε προκειμένου να υποστηριχτούν οι παράτυπες, άδικες και, καταχρηστικές απολύσεις :
της Αρχιάτρου μας δρ Β. Σιατερλή,
των οφθαλμιάτρων μας κκ. Γ. Σουλιώτη, Δημ. Σμουστόπουλου και
του νοσηλευτή μας Παναγιώτη Καρακατσάνη.

Θλίβομαι για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση ενός καθ όλα άξιου επιστήμονα, του παθολόγου Γεράσιμου Καρούσου.

Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους παραπάνω εργαζόμενους και αποδίδω σε άγνοια κινδύνου, αλλά και πιθανή υστεροβουλία τη στάση του ελεγκτή γιατρού κου Π. Ευαγγελινέλη, του μόνου από τους ανωτέρω που προσλήφθηκε επί προεδρίας μου
και έλαβε αποζημίωση χωρίς να τη δικαιούται αφού είχε, ήδη, παραιτηθεί για να ξεκινήσει την ειδικότητα του στον Ευαγγελισμό!

Καθένας τους θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του, αλλά και το δίκαιο του όπως και όπου εκείνος κρίνει .Τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων, όμως, καλείται να πληρώσει το Ταμείο μας .

Γι αυτό, τα μέλη μας πρέπει να γνωρίζουν όλες τις πτυχές αυτής της απίστευτης ιστορίας καθημερινής τρέλας, λάσπης και ανευθυνότητας. Δυστυχώς πρόκειται για αποφάσεις συνδικαλιστών, που απολύουν με συνοπτικές διαδικασίες ικανότατους και άξιους εργαζόμενους, με τρόπο που δεν θα το έκανε ο χειρότερος εργοδότης!
Φυσικά υπάρχει φανερό, αλλά και κρυφό κόστος για τον ΕΔΟΕΑΠ από αυτή την υπόθεση. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

Το δι ασήμαντον αφορμήν δήθεν σκάνδαλο…

Με αφορμή μια επουσιώδη διοικητική παράλειψη για την οποία ευθύνονται κυρίως η Πρόεδρος ΤΥΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου και ο ελεγκτής ανειδίκευτος γιατρός, Π. Ευαγγελινέλης, ενορχηστρώθηκε ένα δήθεν σκάνδαλο προκειμένου να επιβεβαιωθούν ατεκμηρίωτες καταγγελίες στη ΓΣ περί κυκλωμάτων γιατρών στον ΕΔΟΕΑΠ!

Είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τεκμηριωμένα και δεσμεύομαι έναντι όλων σας, αλλά και οποιασδήποτε Αρχής ότι
Κανένα σκάνδαλο δεν υπάρχει στην περίπτωση έκδοσης 47 παραπεμπτικών για οφθαλμολογικά περιστατικά σε συμβεβλημένο Κέντρο.
Και καμία ζημιά δεν υπέστη εξ αυτού ο ΕΔΟΕΑΠ . Ούτε ένα ευρώ!
Αντίθετα, καταβάλλαμε για τις απολύσεις αποζημιώσεις ύψους 160.000 ευρώ περίπου, οι οποίες δεν έχουν καν παραβλεφθεί στον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό του 2014!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ απέκρυψε στην ανακοίνωση της ότι όλα τα παραπεμπτικά είχαν δυο σφραγίδες και δυο υπογραφές, πλέον αυτής της Αρχιάτρου.
(Κανονισμός Υγείας αρθρο5 #4).

Η Πόπη Χριστοδουλίδου ως πρόεδρος ΤΥΠ παρέβη τα από το Καταστατικό καθήκοντα της (αρθρο 14, #4,5,6) και αυθαίρετα παρέδωσε (!!!) τη σφραγίδα της και την υπογραφή της(!!!) στον ελεγκτή γιατρό. που με τη σειρά του διέπραξε το αδίκημα αντιποίησης ιδιότητας και αρχής, αφού ο ίδιος, με την άδεια της Χριστοδουλίδου συστηματικά σφράγιζε και υπέγραφε τα παραπεμπτικά για λογαριασμό της !

• Αυτό δεν το ανέφεραν στο ΔΣ οι Χριστοδουλίδου- Καρούτζος και εισηγήθηκαν προφορικά τις απολύσεις, χωρίς να παρουσιάσουν τα στοιχεία, που υποστήριξαν ότι διέθεταν.
• Χωρίς την προαπαιτούμενη εξουσιοδότηση από το ΔΣ έπεισαν τον πρόεδρο του ΔΣ να υπογράψει (Μάρτιος 2014 ) εξώδικο στο συμβεβλημένο Κέντρο που φυσικά αντέδρασε ανοίγοντας νομική διαμάχη !
• Χωρίς καμία ενημέρωση ή και εξουσιοδότηση από το ΔΣ είχαν ήδη καλέσει σε… προανάκριση ασφαλισμένους, ασθενείς των δύο οφθαλμιάτρων προσπαθώντας μάταια να εκμαιεύσουν την πολυπόθητη ομολογία του «εγκλήματος».
• Ζητήθηκαν μάλιστα ενυπόγραφες δηλώσεις από τους ασφαλισμένους μας και κατά νόμο, οι οποίες ουδέποτε παρουσιάστηκαν στο ΔΣ!

«Ναι με ελεύθερη επιλογή μου εμπιστεύτηκα για τον καταρράκτη μου τον οφθαλμίατρο μας .Όπως ακριβώς έκαναν εκατοντάδες άλλοι τόσα χρόνια…..Όχι δεν μου πήρε, ούτε ζήτησε, ούτε του έδωσα χρήματα ». Έγραψε στη δήλωση συνάδελφος που μου το κατήγγειλε αγανακτισμένη!

Φυσικό, αφού οι δύο οφθαλμίατροι μας θέλησαν να εφαρμόσουν ότι ορίζει ο Κανονισμός: Όχι οικονομική σχέση με τους ασφαλισμένους.
Έπραξαν, δηλαδή, όπως όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν παραβίασαν καμία οδηγία, που άλλωστε δεν υπάρχει.
Δεν εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για προσπορισμό χρημάτων, αλλά και δεν δέχονται να είναι ταμειακοί γιατροί, μόνο για τη σφραγίδα σε συνταγές και γνωματεύσεις άλλων συναδέλφων τους.
Οι γιατροί μας και ιδιαιτέρως οι χειρουργικές ιδιότητες ακυρώνονται ως θεράποντες εν τω άμα όταν δεν μπορούν να χειρουργήσουν ασθενείς.
Ιδού, λοιπόν, το μέγα Σκάνδαλο που θα σηκώσουν σημαία στην επικείμενη ΓΣ …
Γιατί κάτι πρέπει να σηκώσουν για να δικαιολογήσουν την απραξία ενός χρόνου και την απαξίωση του ΕΔΟΕΑΠ και των υπηρεσιών του…
Ένα σκάνδαλο, μια ρεμούλα, κάτι !
Κι αφού δεν βρίσκουν όσο κι αν προσπάθησαν εδώ και ένα χρόνο, έφτιαξαν ένα, να έχουν να πορεύονται!

Αδίκησαν κατάφωρα, όμως, και διέσυραν, έτσι,
αξιοπρεπείς επιστήμονες και ικανούς εργαζόμενους,
δοκιμασμένους για πολλά χρόνια κοντά μας.
Άφησαν τον Οργανισμό χωρίς Αρχίατρο και οφθαλμιάτρους.
Ταλαιπώρησαν δεκάδες συναδέλφους.
Κλόνισαν την εμπιστοσύνη των ασθενών και
παραδίδουν χιλιάδες ιατρικά ιστορικά σε νέους γιατρούς!

Αυτό είναι σύγχρονη, διαφανής διοίκηση δίκαιη, χρηστή και συνετή;;;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Βρείτε παρακάτω, αν φυσικά θέλετε να ενημερωθείτε, συνημμένα στοιχεία που τεκμηριώνουν όσα γράφω.
Συγκεκριμένα :
1. Τόσο ο παλαιός (1967), όσο και ο νέος Κανονισμός Υγείας (2013) που είχα την τιμή να αναθεωρηθεί και να παραδοθεί επί προεδρίας μου, ορίζουν ρητά ότι δεν επιτρέπεται οικονομική σχέση γιατρών μας με τα μέλη μας ( άρθρο 4 #5). http://www.edoeap.gr

2. Είναι γνωστό ότι από το 1995 ο κος Γ. Σουλιώτης, από το 2000 η κα Γκλόρια Τσεκαρελι και από το 2003 ο κος Γ. Ιωαννίδης είχαν την άδεια όλων των ΔΣ να χειρουργούν ασφαλισμένους μας και να αμείβονται αυστηρά και μόνο με τα ισχύοντα.

3. Εκατοντάδες ασφαλισμένοι μας γνωρίζουν ότι μέχρι το 2009 οι υπόλοιποι γιατροί μας, άλλων ειδικοτήτων, τους χειρουργούσαν δίνοντας τους αποδείξεις με όνομα άλλου γιατρού!
4. Αυτός ο στρουθοκαμηλισμός άλλαξε με εισήγηση μου και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, γιατί θέλαμε διαφάνεια, γιατρούς θεράποντες και όχι σφραγιδάδες ταμείων, οικονομία κλίμακας και τήρηση του Κανονισμού Υγείας. ( άρθρο 4 #5)

5. Από το 2010 όσοι ασφαλισμένοι μας επέλεγαν να χειρουργηθούν από γιατρό μας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ αφού με νόμιμη ονομαστική απόδειξη ο γιατρός μας πληρωνόταν απευθείας από το Ταμείο, δεν είχε καμία οικονομική σχέση ή δοσοληψία με τον ασθενή και αμειβόταν με τιμές 20% και 30% ΛΙΓΟΤΕΡΟ από τις ισχύουσες τιμές του ΕΔΟΕΑΠ για εξωτερικούς γιατρούς! Αυτή η ισχύουσα μέχρι και σήμερα απόφαση του ΔΣ είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ επ ωφελεία του Οργανισμού, των ασφαλισμένων και των γιατρών μας, τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών.

6. Αυτήν επιχειρεί να καταργήσουν ορισμένοι στο νέο ΔΣ με αλαλάζουσα ως κύμβαλο την Π.Χριστοδουλιδου, που έχει ιδιαίτερους λόγους να δυσφορεί με το οφθαλμιατρικό τμήμα του ΕΔΟΕΑΠ. ΓΙΑΤΙ κανένας οφθαλμίατρος μας, ούτε η Αρχίατρος ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ συνταγή γυαλιών και γνωμάτευση προκειμένου να της καταβληθεί ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ το πόσο των 3000 ευρώ για 3 ζεύγη γυαλιών και 3500 ευρώ για αμοιβή του γιατρού που την χειρούργησε, για σοβαρό όντως πρόβλημα στα μάτια, σε επίσης συμβεβλημένο οφθαλμολογικό κέντρο, εν δυνάμει ανταγωνιστή, αυτού που καταγγέλλεται! (Σημ. Κρατώ μικρή επιφύλαξη για την ακρίβεια του δεύτερου ποσού, των 3500 ευρώ, γιατί αν και σε 7 συνεδριάσεις έχω ζητήσει τον φάκελο αυτών των δαπανών, τίποτε δεν έχει προσκομιστεί στο ΔΣ, με ευθύνη και υπεκφυγές του προέδρου και της ελεγχόμενης ασφαλισμένης )
7. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πόπη Χριστοδουλίδου αιτείται παραπάνω χρήματα απ όσα δικαιούται. Και έχει το δικαίωμα, όπως όλα τα μέλη να το κάνει. Πολλοί συνάδελφοι κι εγώ ακόμη, ( πολύ πρόσφατα για αναγκαστική παρακολούθηση της υγείας μου στο Ωνάσειο), έχουμε βρεθεί σε τέτοια θέση.
8. Επί προεδρίας μου και λόγω του σοβαρού της προβλήματος και της ανεργίας της με ευθύνη μου και εισήγηση μου (ΑΔΣ 47-23/11/2011) ικανοποιήθηκαν αιτήματα της Π.Χρ.προς την διοίκηση, ακόμη και για μη δικαιούμενα χρήματα που ζητούσε εγγράφως, δηλαδή δημοσίως, προκειμένου να πληρώσει τον οφθαλμίατρο της εκθέτοντας τον ανεπανόρθωτα.
9. Ομολογώ ότι όπως με όλους τους βαρέως πάσχοντες και κοινωνικά αδύναμους συναδέλφους συνέτρεξα στο πρόβλημα της και συνέδραμα στα όρια της νομιμότητας ( Κανονισμός αρθρο 17#1) για να τη βοηθήσουμε όλοι στη δύσκολη στιγμή .

10. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ, όμως, σε ένα άνθρωπο που έχει γνωρίσει τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, τώρα που ανέλαβε θέση ισχύος να εκδικείται με τον κανιβαλικό τρόπο έναν επιστήμονα, όπως ο Γ. Σουλιώτης, που δεν υπέκυψε στις έγγραφες «καταγγελίες» της ( υπερεπείγον έγγραφό της στο ΔΣ 21-11-2011/ΑΠ 20607).
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΩΝ BEBAΙΩΝΩ ΟΤΙ :
• Οι δυο οφθαλμίατροι μας χειρουργούσαν απολύτως νόμιμα (ΙΣΑ ΑΠ 39811), με τιμές συμβάσεως(ΑΔΣ 41/09, ΑΔΣ7-2/13),
• Το ΔΣ κλήθηκε να αποφασίσει χωρίς να γνωρίζει τις δύο επιστολές για το θέμα ( Αύγουστος 2013 και Μάρτιος 2014) του κου Σουλιώτη, ούτε την εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου των γιατρών ΕΔΟΕΑΠ. (Κατατέθηκε μόνο εκ των υστέρων)
• Αντίθετα με τα όσα προφορικά είπαν οι εισηγητές των απολύσεων ο εσωτερικός έλεγχος δεν σημείωσε πουθενά ατασθαλία στο θέμα. Ούτε υπάρχει σχετική παρατήρηση Ορκωτών ή Εξελεγκτικής Επιτροπής .
• Δεν τηρήθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας του ΕΔΟΕΑΠ ( αρθρο 13 #3) που προβλέπει ρητά ότι «Κανείς δεν τιμωρείται αν δεν κληθεί εγγράφως σε απολογία για συγκεκριμένο παράπτωμα Η κλήση προς απολογία γίνεται από τον Πρόεδρο και τον ΓΓ του ΔΣ» !!!
• Δεν υπήρξε οικονομική ζημιά για τον ΕΔΟΕΑΠ από τα 47 παραπεμπτικά που εκδόθηκαν για ένα συμβεβλημένο κέντρο
• Οι ιατρικές πράξεις για τις οποίες εκδόθηκαν παραπεμπτικά δεν αφορούσαν Νοσοκομειακή περίθαλψη
• Δεν υπήρχε υποχρέωση για σύγκλιση επιτροπής από την Αρχίατρο, όπως γίνεται πλέον με τις μεγάλες και βαρείες επεμβάσεις επεμβασεις και πολυήμερες νοσηλείες και όπως προβλέπει ρητά ο νέος Κανονισμός Υγείας (αρθρο 5#12 http://www.edoeap.gr)
• Η Αρχίατρος ανέλαβε ΜΟΝΟ την ευθύνη για την παράλειψη αναγραφής του θεράποντος γιατρού από τον γραμματέα της, λόγω φόρτου εργασίας
• Ο νοσηλευτής μας προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά του εξαναγκάστηκε να δεχθεί τη θέση … γραμματέα και ανέλαβε την ευθύνη ΜΟΝΟ απέναντι στην Αρχίατρο γιατί της πήγε για υπογραφή τα παραπεμπτικά υπογεγραμμένα ήδη, όμως, από τον ελεγκτή γιατρό, με τη σφραγίδα του ίδιου και τη «μαιμού» σφραγίδα της Πόπης Χριστοδουλίδου !

Ταύτα περί των κραυγαλέα άδικων και εκδικητικών απολύσεων και αναμένω τις… απειλές, τις κραυγές, τις ύβρεις και τη λάσπη που θα ακολουθήσει την καταγγελία μου αυτή…Κάτι, που όμως δεν με εμπόδισε ποτέ, όχι μόνο από το Καθήκον και τη Συνείδηση μου, αλλά και από τη βαθειά μου Πίστη ότι το Άδικο δεν ευλογείται και δεν πρέπει να ευλογείται ΠΟΤΕ!!!

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
με συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !

Με συνοπτικές διαδικασίες και εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα ως … «Θέματα ιατρικής υπηρεσίας» απέλυσαν 5 και παραίτησαν έναν!
Με συνοπτικές διαδικασίες προσλαμβάνουν 11!

Σε αιφνιδιαστική έκτακτη συνεδρίαση (ΑΔΣ 16 -7/4), με ευθύνη του Προέδρου, αποφασίζονται προκηρύξεις και σύσταση επιτροπών στην οποία δεν συμπεριέλαβαν κανέναν από τη μειοψηφία (!) καίτοι Σπανοπούλου, Νεστορίδης, Καταιφτσής είναι οι μόνοι που έχουν συμμετάσχει σε διαδικασίες προσλήψεων.
Τα 5 μέλη της επιτροπής έχουν μηδενική εμπειρία προσλήψεων εργαζόμενων εκτός από τον Ταμία, πρώην στέλεχος του ΔΟΛ.

Τα βιογραφικά υποβάλλονται μέσα στο Πάσχα (20/4) αφού καταληκτική ημερομηνία ήταν η… 22 Απριλίου, με διαδικασία δημόσιας ανακοίνωσης, που δεν δημοσιεύτηκε σε καμία εφημερίδα, αλλά μόνο στο site του ΕΔΟΕΑΠ στον ΙΣΑ και τον Δικηγορικό Σύλλογο! Ίσως, γιατί όπως είπαν «βρωμάνε έξω οι άνεργοι γιατροί με 800 ευρώ»!
Στα δε προσόντα ζητείται 5ετής εμπειρία ελπίζω μετά την ειδικότητα…και αγγλική γλώσσα από νοσηλευτή (!), όχι, όμως, από δικηγόρο! (www.edoeap.gr).

Βιογραφικά υπέβαλαν :
54 Οδοντίατροι θέσεις 3
21 Οφθαλμίατροι θέση 1
15 Παθολόγοι θέσεις 3
10 Ελεγκτές ιατροί θέση 1
19 Νοσηλευτές θέσεις 2
48 Δικηγόροι θέση 1

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι:
• Ουδέποτε κατατέθηκε στο ΔΣ η λίστα αξιολόγησης με τα προσόντα όλων των υποψηφίων
• Κατά τη λήψη της απόφασης δεν κατατέθηκε η τελική λίστα όσων πληρούσαν τα τυπικά προσόντα, ώστε να μπορεί κανείς να δει ποιοι και γιατί εξαιρέθηκαν από την κρίση.
• Κατατέθηκε ένα απίστευτης προχειρότητας χαρτί, χωρίς ημερομηνία, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς πρόβλεψη του οικονομικού κόστους, με 5 υπόγραφες και τα ονόματα όσων την πρόσληψη τους εισηγείται η επιτροπή χωρις καν τα βιογραφικά τους !!!

Στον ΕΔΟΕΑΠ αλλά και στο … Κάτω Παρτάλι πριν 20 χρόνια ακόμη κάθε σοβαρός άνθρωπος θα αρνιόταν να υπογράψει τέτοιο κείμενο!
(Βλ. εικόνα στην αρχή της σελίδας)

Η καταστροφική ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ της βέβαιης πλειοψηφίας…
Η απολύτως πρόχειρη και προσβλητική της νοημοσύνης ακόμη και μαθητών Λυκείου, εισήγηση με την οποία η 5 μελής επιτροπή ζήτησε την πρόσληψη 5 γιατρών χωρίς τη στοιχειώδη ευαισθησία ή και εξυπνάδα, έστω να προσκομίσει ούτε καν τα βιογραφικά τους, αλλά και το ετήσιο κόστος των αμοιβών τους!!
Εκπληκτη άκουγα τους εισηγητές να υιοθετούν την απόφαση της προηγούμενης διοικήσεως ( την οποία έχουν …καταγγείλει!!) ώστε να μην εντάσσονται πλέον γιατροί στο μισθολόγιο, αλλά να εργάζονται με ΔΠΥ,( απόφαση που εφάρμόζεται ήδη για γιατρούς μας πχ. Οι κκ Φραγκούλης, Καρακατσάνη, Σιατερλή, Χριστοφιλάκη, Κουτσομητέλης, Σκορδίλη, Σωτηρόπουλος).

Απορημένη άκουγα τον Ταμία και τον ΓΓ να κάνουν πολλαπλασιασμούς, προσθέσεις και διαιρέσεις σε μια…χαρτοπετσέτα χωρίς κανείς να αντιδρά και χωρίς τελικά να καταγραφεί στα πρακτικά το κόστος το οποίο δεσμεύεται κατά μήνα ο Οργανισμός να καταβάλει στους προσληφθέντες.
Ο Γ.Αγγέλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού δήλωσαν ότι εμπιστεύονται την επιτροπή.
Εγώ, ο Νεστορίδης και ο Καταιφτσής καταγράψαμε τους λόγους για τους οποίους καταψηφίσαμε . Ζήτησα δε να κατατεθεί στα πρακτικά η απίστευτα πρόχειρη και προσβλητική κατ εμέ εισήγηση.
Οι 5 της επιτροπής έχοντας εκ προοιμίου «κλειδώσει» την απαιτουμένη από το Καταστατικό πλειοψηφία των 5 στρογγυλοκάθισαν από το ελάχιστο ύψος των ικανοτήτων τους στο μεθυστικό ζενίθ της ήδη ειλημμένης απόφασης, δηλώνοντας μάλιστα και κουρασμένοι από τις συνεντεύξεις των υποψηφίων.
Όλα στο ναδίρ της δημοκρατικής διαδικασίας, αφού μας ζήτησαν ψήφο στα τυφλά …

Κι επειδή κάποιοι γνωστοί άγνωστοι θα σπεύσουν πάλι σε αναπαραγωγή άθλιας λάσπης δηλώνω τα εξής:
Οι προσλήψεις στον ΕΔΟΕΑΠ στην περίοδο 2009-2013 έγιναν με ανοιχτές προσκλήσεις, με προκηρύξεις και με συστάσεις όπου αυτό ήταν εφικτό και απαραίτητο πχ. θέματα ασφάλειας, εργατικότητας, απόδοσης, εμπιστοσύνης και εξειδίκευσης.

Με προσωπική μου σύσταση και ανάληψη ευθύνης από μέρους μου απέναντι στο ΔΣ εισηγήθηκα την πρόσληψη μιας καθαρίστριας, ενός τεχνίτη/ συντηρητή και ενός μηχανολόγου μηχανικού. Και οι τρείς έχουν αποδειχτεί κατά κοινή ομολογία εξαιρετικοί εργαζόμενοι.
Σε 4 χρόνια, έναντι 53 αποχωρήσεων έγιναν 47 προσλήψεις, όλες με τεκμηριωμένες εισηγήσεις και διαφανείς διοικητικές διαδικασίες.

Άλλες έγιναν με προκηρύξεις (των γιατρών κυρίως) και άλλες (υπαλλήλων ), με συστάσεις, όπως πάντα στον Οργανισμό μας. ΄
Παραλάβαμε μηνιαίο μισθολογικό κόστος 487.000 ευρώ επί 14 .
Παραδώσαμε μηνιαίο μισθολογικό κόστος 365.000 επί 14.
Δηλαδή 1.400.000 ευρώ μειωμένη μισθοδοσία σε ετήσια βάση, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
Τίποτε πέραν αυτών! Είμαι ανοιχτή σε κάθε έλεγχο! Και όποιος το αμφισβητεί και αναφερθεί στο όνομα μου σχετικά με τα παραπάνω θα πάρει την απάντηση που του αξίζει!
Αυτά, γιατί βαρέθηκα πια δέχομαι λασπουριές εντός και εκτός ΔΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ …Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ

1. Με αξιοθαύμαστη ταχύτητα η επιτροπή απορρίπτει, κατά δήλωση της, όσους δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, καλεί σε συνέντευξη όλους (;;;) τους υπολοίπους και εισηγείται με το παραπάνω απίστευτο χαρτί τις προσλήψεις χωρίς να καταθέσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ στο ΔΣ, χωρίς να δώσει ούτε ένα στοιχείο για τους προκριθέντες, χωρίς να προσκομίσει κανένα πίνακα οικονομικής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού.
2. Η Πρόεδρος ΤΥΠ δηλώνει με… περηφάνια ότι κόπηκε η πρώτη σε προσόντα γιατρός παθολόγος γιατί κάποιος ( δεν κατονόμασε φυσικά) βουλευτής ( κάποιου κόμματος ) την πήρε τηλέφωνο για συστάσεις ( παντού τα πάντα ) και το θεώρησε απαράδεκτο, γι αυτό έκοψε τη γιατρό από τη διαδικασία.Κι ας ήταν η καλύτερη, όπως είπε μέλος της Επιτροπής!!!!!Αντίθετα, η επιτροπή εισηγήθηκε και πέτυχε έτσι την πρόσληψη:

• Ενός υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Χαλανδρίου.
• Ενός αδελφού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.
ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

3. Και στον μεν γιατρό, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο εύχομαι καλή επιτυχία και διαβεβαιώνω ότι στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του κου Δημάρχου και της γαλάζιας παράταξης « Χαλάνδρι σε Δράση » θα παρευρεθώ και θα φωτογραφηθώ όπως κάνατε για το 2014 με τους κοινούς μας φίλους, βουλευτές ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο και Σοφία Βούλτεψη που σώφρονες δεν τηλεφώνησαν στην επιτροπή για να την επηρεάσουν!
4. Στον δε, Ηλείο γιατρό, αδελφό του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, που δεν φταίει φυσικά σε τίποτε για τον αδελφό του δίνω τη διαβεβαίωση πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα… σκίσει το Μνημόνιο, η θέση του στον ΕΔΟΕΑΠ δεν θα κινδυνέψει, για τον απλό λόγο ότι την πρόσληψη του ψήφισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

5. Προσλάβαμε, επίσης, ελεγκτή γιατρό γνωρίζοντας μόνο το ονοματεπώνυμο της, κάτι σαν τη σοκολάτα Lacta.
Έκπληκτοι ακούσαμε ότι η νέα γιατρός θα αμείβεται με 150 ευρώ την ημέρα ήτοι 3750 ευρώ/μήνα, πλέον των ασφαλιστικών της εισφορών 13,5%! Κάπου 4000 ευρώ λέει η…χαρτοπετσέτα μου.

• Περισσότερα δλδ από όσα έπαιρνε η απολυθείσα Αρχίατρος της που είχε και την ευγένεια να καταβάλει εξ ιδίων της ασφαλιστικές της εισφορές στο ΤΣΑΥ! (σημ. απολυθείς γιατρός έπαιρνε 2100 ευρώ!)

6. Προσλάβαμε ακόμη οφθαλμίατρο γνωρίζοντας μόνο το ονοματεπώνυμο της με 7ωρο εργασίας και 140 ευρώ την ημέρα δλδ 3300 πλέον των ασφαλιστικών της εισφορών 13,5%
Οι υπολογισμοί επί χαρτοπετσέτας μας είπαν ότι αυτό είναι πιο… συμφέρον γιατί η γιατρός θα δουλεύει 7 ώρες, αντί για 5 που προβλέπει η ΣΣΕ του ΣΕΥΕ και δεν θα πληρώνεται επί 14 μήνες αλλά επί 11. Δηλαδή χωρίς δώρα και άδεια και που είσαι Μπόμπολα να δεις τι δίδαξες στην Πόπη.
Ελπίζω να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν τους οι κκ Φραγκούλης Καρακατσάνη Σκορδίλη, Χριστοφιλάκη όσοι τέλος πάντων αμείβονται με ΔΠΥ ότι δεν θα ξαναπάρουν άδεια και δώρα Χριστουγέννων/ Πάσχα. Επιβεβαίωση ότι οι αριστεροδέξιοι συνδικαλιστές είναι χειρότεροι από τους χειρότερους εργοδότες
Φαντάζομαι για τέτοιες συμβάσεις πάλευε η Πόπη όταν κατέβαζε με το ΠΑΜΕ ΚΚΕ τα ΜΑΤ στο Εθνος του Μπόμπολα!

7. Είναι τόσο αλλοπρόσαλλη και προσβλητική η συμπεριφορά του νέου μέλους στο ΔΣ, της παλιάς συναδέλφου Χριστοδουλίδου που επιλέγω δημόσια να την κρίνω, αλλά και να την ενημερώσω!
Γιατί, ίσως, δεν το ξέρει ότι…. προσέλαβε με 3500 ευρώ οφθαλμίατρο που αμειβόταν το 2011 στο ΤΑΥΤΕΚΩ με 950 μεικτά το μήνα!
(Πληροφορίες κος Χρ. Μπουρσανίδης πρόεδρος ΤΑΥΤΕΚΩ σύμβαση με την υπογραφή του ΑΠ.44537/11719/11/30-66-2011)

Πρέπει να… βγήκαμε από το Μνημόνιο και να μη το κατάλαβε η επιτροπή για να δίνει τέτοιους μισθούς, αφού πρώτα σκοτώθηκαν να φωνάζουν σε διαδρόμους, blogs και ΓΣ για το παχυλό μισθολόγιο Γκοτσίνα, Καζάκου, Κιάου, Σπανοπούλου, κι ας μειώθηκε το 2011 κατά 32%!

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΕΔΟΕΑΠ

Πολλοί με ρωτάτε πώς αντέχω, γιατί ασχολούμαι ακόμη ή με συμβουλεύετε καλόπιστα να μη δίνω σημασία…
Σας παραπέμπω στην κεφαλίδα του site μου με Αξίες που προσπαθώ σε όλη μου τη ζωή να υπηρετώ:
http://www.spanopoulou.gr

Ή δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης

EMMENEIN

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε συνάδελφοι για όλα αυτά και για όλα όσα γίνονται, όπως γίνονται κι όσα δεν γίνονται στο Ταμείο μας, που δεν διαφέρουν εδώ που τα λέμε και πολύ απ όσα γίνονται ή όχι στην Πατρίδα μας…
Εγώ ειλικρινά, όλο και πιο συχνά θυμάμαι τώρα το ανέκδοτο της νιότης μου :
« Ο Θεός πέθανε, ο Μάρξ πέθανε κι εγώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι και πολύ καλά…..»

Αυτά για γέλια και για κλάματα
χωρίς να εύχομαι τίποτε σε κανένα
εκτός κι από καρδιάς :

ΕΡΡΩΣΘΕ!
Γιατί εγώ κοντεύω ν αρρωστήσω από κούραση και πικρία…

Ελένη Σπανοπούλου
Όπως με ξέρετε πάντα όσοι με ξέρετε
Οι υπόλοιποι, αν θέλετε με γνωρίζετε,αλλιώς
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Σε επίρρωση όλων των ανωτέρω και αν φυσικά έχετε χρόνο και διάθεση, διαβάστε :
1. Την προσωπική μου ανάρτηση στο fb για την Αρχίατρο μας
2. Τον αποχαιρετισμό στην Αρχίατρο μιας εργαζόμενης μας
3. Την επιστολή της Αρχιάτρου, απάντηση στη λάσπη που δέχτηκε
4. Την επιστολή του οφθαλμιάτρου Γ. Σουλιώτη
5. Το έγγραφο του ΣΕΥΕ, σωματείου των γιατρών ΕΔΟΕΑΠ

Η Eleni Spanopoulou κοινοποίησε σύνδεσμο.
29 Μαρτίου
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΒΑΣΩ ΜΑΣ!
Το άθλιο δημοσιογραφικό ρουλεμάν της συκοφαντίας δούλεψε σήμερα για να σπιλώσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της Αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ!
Μιας προσωπικότητας εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, έναν αξεπέραστο άνθρωπο με ήθος, αξίες και πάθος για την ιατρική, μιας σκληρά εργαζόμενης γιατρού που προσλήφθηκε με δημόσια προκήρυξη, διαφανείς διαδικασίες και τίμησε τη θέση που ανέλαβε καθώς στάθηκε πάντα στο πλευρό των αρρώστων μας και στο καλο και συμφέρον για το Ταμείο μας.
Δεξιά και αριστερά Τυποπαπαγαλάκια επιχειρούν με ανώνυμα ρυπαρογραφήματα να την πλήξουν προκειμένου να προλάβουν να στήσουν … εικόνα και να δικαιολογήσουν στους ασφαλισμένους την πρόχειρα στημένη, με άθλια συνδικαλιστική πρακτική, κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ για την άδικη, παράλογη, μη στοιχειοθετημένη και αναιτιολόγητη απόλυση της !
Η ΒΑΣΩ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ…
Την υπερασπίζεται η ίδια της η ζωή και η παρουσία της στον ΕΔΟΕΑΠ.
Εγώ έχω ανάγκη απόψε να της ζητήσω δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την ταλαιπωρία στην οποία την υπέβαλε ο φθόνος, η αχαριστία και οι άρρωστες εμμονές κάποιων μελών του ΔΣ που κάνουν κατάχρηση εξουσίας με την ψήφο των συναδέλφων.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ !
Ο ΕΔΟΕΑΠ χάνει με την απόλυση αυτή, όχι η δυναμική και άξια γιατρίνα μας ! ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ
Και βέβαια θα τοποθετηθώ στο ΔΣ και δημόσια υπεύθυνα τεκμηριωμένα όπως πάντα ΕΜΜΕΝΟΝΤΑΣ στην Αλήθεια, γιατί το ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ!
Καληνύχτα σε όλους και όλες με άφατη θλίψη και σίγουρα όχι ΑΝΤΙΟ αλλά ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ στην Αρχίατρο που συνέχισε το έργο του αείμνηστου Βασίλη Σπανού και δεν υπέκυψε στις πιέσεις για εξυπηρετήσεις όσων τώρα την εκδικούνται.

ΥΓ Όσοι συνάδελφοι ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ να διαβάσετε τις γνώμες των εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ για το θέμα αυτό μπείτε στο: http://www.edoeap.blogspot.gr
***

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014
tribute to a doctor ( Ως Φόρος Τιμής) 

Δούλεψα μαζί της ευτυχώς και δυστυχώς που δεν θα δοθεί η ευκαιρία σε άλλους να μάθουν από εκείνη, κάποιοι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
ΒΑΣΩ ΣΙΑΤΕΡΛΗ σας ευχαριστώ για ΟΛΑ νοιώθω μεγάλη τύχη που βρέθηκα πλάι σας δουλέψαμε πολύ μέσα σε ρυθμούς τρελούς πικραθήκαμε, κλάψαμε, γελάσαμε χάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα..εσείς εκεί για όλους μας αγέρωχη ψύχρεμη, αυστηρή, ήρεμη, ευγενική να μην αδικήσετε κ στεναχωρήσετε κανέναν..για ασφαλισμένους, ασθενείς, ιατρούς νοσηλευτικό προσωπικό..τι να πρώτο θυμηθώ πόσα μας διδάξατε τι μεγαλείο ψυχής, ανωτερότητα, αξιοπρέπεια ανιδιοτέλεια, περηφάνια.
Ταπεινή και συγκρατημένη μετρημένη, κυρία σε όλα, με τόσα χρόνια εμπειρίας και αναγνώρισης ΠΑΝΤΑ όταν ερχόταν εκείνη η άχαρη στιγμή για την ανακοίνωση της «άσχημης» διάγνωσης με πόνο κ αγωνία στα μάτια με ρωτούσατε «και τώρα πως το πω βρε Μαρία!!»?
Με διακριτικότητα κ πάντα με την ελπίδα κ την συμπόνια για τον άρρωστο!! Εγώ μόνο ξέρω που ήμουν δίπλα σας για πόσους πονέσατε κ ξεπεράσατε τα όρια σας χωρίς διαμαρτυρία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι γεμάτοι εκείνοι που δούλεψαν μαζί σας κ σας γνώρισαν άτυχοι εκείνοι που δεν μπήκαν καν στον κόπο…κρίμα και άδικο.

 

***

6 Aπριλίου
Η απάντηση της δρ Β.Σιατερλή

Τι ακριβώς συνέβη
με την αρχίατρο
του ΕΔΟΕΑΠ
Αγαπητοί συνεργάτες και ασφαλισμένοι – μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, η ξαφνική αποχώρησή μου από τη θέση της αρχιάτρου του Οργανισμού δεν μου επέτρεψε να σας ευχαριστήσω για την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τη συμπάθειά σας προς το πρόσωπό μου, με τον τρόπο που επιθυμούσα: Κοιτάζοντάς σας στα μάτια και μιλώντας με κάθε έναν ξεχωριστά.

Αναγκάζομαι, λοιπόν, να σας αποχαιρετήσω με αυτό το σημείωμα που απευθύνεται προς όλους σας, το οποίο όμως δεν είναι διόλου τυπικό. Είμαι στ αλήθεια περήφανη για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του ΕΔΟΕΑΠ που εργάστηκαν μαζί μου κάτω από συχνά αντίξοες συνθήκες προς εκπλήρωση του ιερού μας καθήκοντος, αλλά και ευγνώμων προς τους ασφαλισμένους που με εμπιστεύθηκαν στο πρόβλημα υγείας τους, όχι μόνον ως γιατρό αλλά και ως άνθρωπο.

Και φεύγω ευτυχής διότι, απέναντι σε όλους, συνεργάτες και ασθενείς, έκανα το καλύτερο δυνατόν. Ελπίζω με κάποιους, κάπου, κάποτε να ξαναβρεθούμε.

Απέναντι σε όσους με έζησαν στη διάρκεια της θητείας μου στον ΕΔΟΕΑΠ δεν νοιώθω ότι υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να απολογηθώ, ιδίως αν κρίνω από τα κάθε είδους και με κάθε τρόπο μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνω τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και δημοσίως. Στους υπόλοιπους όμως _ που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Οργανισμό και απλώς διάβασαν προ ημερών ένα κείμενο δύο μελών του Δ.Σ. με τους «λόγους» της απόλυσής μου _ οφείλω κάποιες εξηγήσεις. Διότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται με μισές αλήθειες. Ιδού, λοιπόν οι άλλες μισές:

• Οι 47 επίμαχες χειρουργικές επεμβάσεις που δήθεν «προσανατολίστηκαν» σε συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική, παραπέμφθηκαν σε συνεργαζόμενη με τον ΕΔΟΕΑΠ κλινική, την οποία επέλεξαν οι ίδιοι οι ασθενείς. Και, βεβαίως, με ποιες κλινικές συνεργαζόμαστε και ποιες όχι, δεν το αποφασίζει ο εκάστοτε αρχίατρος ή οποιοσδήποτε άλλος αλλά η Διοίκηση του Οργανισμού.

• Στο κείμενο παραλείπεται να αναφερθεί _ μάλλον εκ… παραδρομής! _ ότι επρόκειτο για οφθαλμολογικές επεμβάσεις αποκατάστασης καταρράκτη, οι οποίες δεν θεωρούνται κανονικό χειρουργείο αλλά ιατρικές πράξεις, καθώς δεν απαιτούν νοσηλεία και ο ασθενής αμέσως μετά επιστρέφει σπίτι του. Εξ ου και γι αυτές δεν συνεστήθη Επιτροπή Προγραμματισμένου Χειρουργείου, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται ότι συνέβη με τις υπόλοιπες εγχειρήσεις, για τις οποίες ο ασθενής νοσηλεύεται _ και έχουν μεγάλο κι όχι προκαθορισμένο κόστος.

• Για τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις ο ΕΔΟΕΑΠ καταβάλλει ένα αυστηρά προκαθορισμένο ποσό. Συνεπώς, η επιλογή της κλινικής στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση _ εκ μέρους του ασφαλισμένου _ δεν έχει καμία οικονομική επίπτωση για τον Οργανισμό, αλλά ούτε και για τον ασθενή.

• Τέλος, στο κείμενο παραλείπεται να αναφερθεί _ μάλλον… εκ παραδρομής κι αυτό! _ ότι τα επίμαχα «εισιτήρια» δεν υπογράφονται μόνον από τον ελεγκτή ιατρό και την αρχίατρο του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και από την πρόεδρο του ΤΥΠ.

Αυτή ήταν η σειρά στο «περίεργο γαϊτανάκι» που αναφέρει η πρόεδρος του ΤΥΠ: ελεγκτής ιατρός, αρχίατρος και η ίδια.

Άλλωστε, τα «εισιτήρια» αποκτούσαν ισχύ «επιταγής» για τον ΕΔΟΕΑΠ μόνο με τη δική της υπογραφή. Αν, λοιπόν, στην όλη διαδικασία υπάρχει όντως κάποια παρατυπία η οποία έβλαψε τα συμφέροντα του ΕΔΟΕΑΠ, το να μιλάμε για δύο υπεύθυνες υπογραφές και μία ανεύθυνη (που ήταν η και η καθοριστική) είναι _ λογικά και νομικά _ παράδοξο.

Οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσής μου είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, με την οποία δεν σκοπεύω να σας κουράσω. Σε κάποιους είναι γνωστή, για κάποιους άλλους προφανής. Άλλωστε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Δρ. Βασιλική Σιατερλή
Παθολόγος

 

***
16 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή του Γεωργίου Σουλιώτη, οφθαλμιάτρου

Αγαπητοί ασφαλισμένοι Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., συνάδελφοι ιατροί και συνεργάτες στον χώρο εργασίας,
Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου στον Οργανισμό οφθαλμίατρος Δημήτρης Σμουστόπουλος, απολυθήκαμε την 11.4.2014 με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού. Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.
Της απόλυσής μας προηγήθηκαν και επακολούθησαν οργανωμένα δυσφημιστικά και δηκτικά σχόλια και επίσημες ανακοινώσεις (και μέσω διαδικτύου), ότι έγινε για να «διασφαλίζεται ο έλεγχος των χειρουργικών επεμβάσεων», για «να αποφεύγονται φαινόμενα εμπορευματοποίησης» και ως αποκορύφωμα ακολούθησε η σημερινή εκφοβιστική ανάρτηση στην ιστοσελίδα Sofokleousin.gr, που έχει ως εξής: «Άγνωστο γιατί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει κινηθεί ακόμη νομικά εις βάρος των ιατρών και του διοικητικού υπαλλήλου οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απιστίας προς το Ταμείο και υπερσυνταγογράφησης και επιβάρυνσης του Ταμείου με υπερβάλλον κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ασθενών».
Με δεδομένο ότι επί 19 και πλέον έτη, που εργαζόμουν στον Οργανισμό ως χειρούργος οφθαλμίατρος ουδέποτε έδωσα αφορμή για το παραμικρό σχόλιο προς το πρόσωπό μου αλλά καθημερινά εργαζόμουν φιλότιμα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ασθενών-ασφαλισμένων και ουδέποτε ζημίωσα τον Οργανισμό είτε με υπερσυνταγογράφηση (στους 18-20 περίπου ασθενείς που εξέταζα ημερησίως, το πολύ να έγραφα 2-5 συνταγές, με κόστος φαρμάκου το ακριβότερο τα 5-10 ευρώ) είτε με εγχειρήσεις που εκτελούσα σε ασφαλισμένους εντός Οφθαλμολογικών Κλινικών, που ήταν συμβεβλημένες με τον ΕΔΟΕΑΠ (ο Οργανισμός πλήρωνε απ ευθείας τις Κλινικές -όχι εμένα- με πίνακα αμοιβών κατά χειρουργική πράξη που είχε εγκριθεί για τελευταία φορά με την 10727/14.7.2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού) και επειδή ουδέποτε είχα την παραμικρή οικονομική εξάρτηση από τους ασθενείς -ασφαλισμένους του Οργανισμού, ούτε και επιβάρυνα ποτέ οποιονδήποτε ασφαλισμένο, αισθάνομαι την ανάγκη, για να αποκαταστήσω το κύρος και την υπόληψή μου, να σας κάνω γνωστό, ότι η απόλυσή μου, υπαγορεύθηκε με άλλα κριτήρια και ήταν στο πνεύμα της συρρίκνωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, για την οποία ήδη από τον Σεπτέμβριο 2013 είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως ο Σύλλογος Επιστημόνων Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, όταν την 4.9.2013 είχαν απολυθεί 2 άλλοι ιατροί (τουλάχιστον αυτούς τους απέλυσαν χωρίς να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό τους).
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το σύνολο των ασθενών – ασφαλισμένων που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ αυτών και τους 1.500 περίπου ασφαλισμένους, που μου ανέθεσαν την εγχείρηση των οφθαλμών τους.

Λυπούμαι που τέτοιες μέρες σας απασχόλησα με το παραπάνω προσωπικό μου θέμα αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να σας παραθέσω ως αντίλογο, όσα δεν μου ζήτησε και δεν με άφησε κανείς να πω μετά από 19 χρόνια συνεχούς και άοκνης εργασίας μου στον Οργανισμό.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Γιώργος Σουλιώτης οφθαλμίατρος.

Υ.Γ.1 Θα ήμουν υπόχρεος, αν μπορούσατε να συμβάλλετε στην αποκατάσταση του κύρους και της υπόληψής μου, προωθώντας το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα σε φίλους σας ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ.-
Υ.Γ.2 Αν έχετε λίγο χρόνο, μπορείτε να διαβάσετε και την τελευταία γνωστοποίηση που απέστειλα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού λίγες ημέρες πριν την απόλυση μου, στην οποία εκθέτω εμπεριστατωμένα όλα τα γεγονότα των τελευταίων 8 μηνών.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Γεωργίου Σουλιώτη, οφθαλμίατρου, κατοίκου……………, ατομικά και ως Προέδρου του Σωματείου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ(ΣΕΥΕ)
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ.
1.- Πάνο Σόμπολο, πρόεδρο
2.- Παναγιώτη Νεστορίδη, αντιπρόεδρο
3.- Νίκο Καρούτζο, γενικό γραμματέα
4.- Γιώργο Χριστόπουλο, ταμία
5.- Πόπη Χριστοδουλίδου, πρόεδρο ΤΥΠ
6.- Γιάννη Αγγέλη, μέλος
7.- Ελένη Σπανοπούλου, μέλος
8.- Ειρήνη Ζαφειροπούλου μέλος
9.- Σίμο Καταϊφτσή μέλος, με την ιδιότητά τους, ως Προέδρου του πρώτου και μελών των υπολοίπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και κατοίκων Αθηνών οδός Σισίνη αρ. 18.

***
Αξ Κύριοι,
Την 28.3.2014 αναρτήθηκε στον ιστότοπο sofokleousin.gr άρθρο με τον τίτλο «Οσμή σκανδάλου και απολύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ«, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Και στο Ταμείο των δημοσιογράφων φαίνεται ότι ξεδιπλώνεται σκάνδαλο με ύποπτες διασυνδέσεις γιατρών με ιδιωτικές κλινικές, το οποίο οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πάνου Σόμπολου να αποφασίσουν την απόλυση της αρχιάτρου και του γραμματέα της. Αυτή την ώρα επικρατεί αναστάτωση στο κτίριο του οργανισμού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην υπόθεση εμπλέκεται και ο οφθαλμίατρος Γιώργος Σουλιώτης, κατά του οποίου όμως δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες καθώς δεν υπέγραφε τα παραστατικά αλλά τα έστελνε προς υπογραφή στην αρχίατρο«.

Την 29.3.2014 αναρτήθηκε στον ιστότοπο fpress.gr κείμενο για τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση τριών υπαλλήλων του Οργανισμού, φερόμενο ότι προέρχεται από την πέμπτη εξ υμών, Πόπη Χριστοδουλίδου (Πρόεδρο της Επιτροπής ΤΥΠ) και τον Γιάννη Αγγέλη (μέλος της Επιτροπής) που εξηγούσε τους λόγους που το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) την απόλυση των παραπάνω εργαζομένων. Το δημοσίευμα αναπαράχθηκε την επόμενη ημέρα Κυριακή (30.3.2014) από τους ιστότοπους tro-ma-ktiko.blogspot.com, Dou.gr και humor.pblogs.gr.
Επειδή το πρώτο από τα παραπάνω δημοσιεύματα με συνδέει ευθέως και ονομαστικά με το παραπάνω «σκάνδαλο» και επειδή η απάντηση της Προέδρου ΤΥΠ, κ. Πόπης Χριστοδουλίδου, θίγει ευθέως την προσωπικότητα συναδέλφου μου, επιτίμου μέλους του συλλόγου μας, ιατρού, που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών με συνέπεια και ακεραιότητα τον ΕΔΟΕΑΠ, την οποία ο Οργανισμός απέλυσε κατά τρόπο απαξιωτικό, μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, διότι παραβίασαν τάχα αποφάσεις του Κανονισμού αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου και επειδή στην αμέσως παραπάνω απάντηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

» Η έρευνα, που συνεχίζεται, έχει μέχρι τώρα, με έγγραφες μαρτυρίες ασφαλισμένων, αποδείξει, πως ορισμένοι γιατροί χειρουργούσαν μέλη του ΕΔΟΕΑΠ εν αγνοία του Οργανισμού και εν γνώσει τους ότι αυτό αντίκειται στον Κανονισμό» οφείλω να σας υπενθυμίσω τα εξής:
1.- Υπηρετώ στον ΕΔΟΕΑΠ ως οφθαλμίατρος από 15.2.1995, ήτοι επί 19 συναπτά έτη, εξετάζοντας περί τους 18-20 ασθενείς ημερησίως και έχοντας χειρουργήσει περί τους 1500 ασφαλισμένους, και επιπλέον των περιστατικών αυτών έχω εκτελέσει εντός του ΕΔΟΕΑΠ/ταμείου εκατοντάδες απλές επεμβάσεις (χαλάζιο, κύστεις κτλ), χωρίς καμιά απολύτως επιβάρυνση του Ταμείου, δηλαδή, χωρίς καμιά πρόσθετη (πέραν του μισθού μου), αμοιβή, παρότι, αν αυτές τις επεμβάσεις τις εκτελούσα εκτός του Ταμείου, θα δικαιούμουν αμοιβής.
2.- Το αρ. 10727/14.7.2010 έγγραφο του Οργανισμού που απευθύνεται προσωπικά σ εμένα και σε άλλους 10 χειρούργους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ ρητά αναφέρει ότι «Αγαπητοί συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε όλοι, μόνο οι κ.κ. Σουλιώτης και Τσεκαρέλλι, είχαν με αποφάσεις του Δ.Σ. την άδεια να χειρουργούν ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και μόνο με συγκεκριμένες τιμές…» και συνεχίζει προσδιορίζοντας ανά ειδικότητα κάθε συναδέλφου μου στον Οργανισμό ιατρού την αμοιβή του ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα κάθε επέμβασης που θα πραγματοποιεί.
3.- Την 19.8.2013 κατέθεσα με αρ. πρωτοκόλλου 2013/320/19.8.2013, την από 19.8.2013 αίτησή μου προς τον ΕΔΟΕΑΠ στην οποία μεταξύ άλλων σας εξέθεσα και ζητούσα απάντηση στα εξής:
«Στις 19 Ιουλίου 2013 έλαβα στο e-mail του γραφείου μου στον οργανισμό, το κείμενο, και μόνον, του νέου Κανονισμού Υγείας του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το e-mail αυτό το διάβασα στις 5 Αυγούστου 2013 που επέστρεψα στο γραφείο μου από τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Συγχρόνως σχεδόν, άκουσα να λέγεται στον οργανισμό, ότι με βάση αυτόν τον Κανονισμό, δεν θα μου επιτρέπεται πλέον να χειρουργώ τους ασθενής μου, που βλέπω και παρακολουθώ στον οργανισμό μας, όταν αυτοί το έχουν ανάγκη και μου το ζητούν. Διαβάζοντας το κείμενο του νέου Κανονισμού Υγείας δεν είδα ούτε μπόρεσα να κατανοήσω κάτι τέτοιο, ούτε να ερμηνεύσω έτσι κάποια διάταξή του, ούτε διέκρινα κάποια αντίθεση με τον τρόπο που λειτουργούσα και λειτουργούσαν όλοι οι χειρουργοί ιατροί του οργανισμού μας μέχρι σήμερα, που είναι άλλωστε αυτός που είχε θεσπισθεί με αποφάσεις του Δ.Σ. του οργανισμού μας, δηλαδή με τον τρόπο που έχω ήδη αναφέρει. Εν τω μεταξύ υπάρχουν περιστατικά αρρώστων που έχουν δρομολογηθεί από πολλού χρόνου για να χειρουργηθούν την 3η και 5η Σεπτεμβρίου 2013, για τα οποία συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί και κοινωνικοί λόγοι, καθώς και περιστατικά προκύπτοντα στην καθημερινότητα της λειτουργίας του ιατρείου μας, μεσούντος του Αυγούστου, για τα οποία νοιώθω τουλάχιστον υπεύθυνος (μέσα στο πλαίσιο του ιατρικού λειτουργήματος μου). Σε αυτές τις συνθήκες και έχοντάς Σας εκθέσει αναλυτικώς την θέση μου και την υπόστασή μου ως λειτουργός ιατρός του οργανισμού επί 18,5 χρόνια, ΖΗΤΩ Να με πληροφορήσετε εγγράφως, αν ο δημοσιευμένος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης νέος Κανονισμός Υγείας, έχει επιφέρει κάποια μεταβολή στον τρόπο εργασίας μου στον Οργανισμό, όπως τον εξέθεσα παραπάνω αναλυτικά, ώστε να προσαρμόσω την παροχή των υπηρεσιών μου στο μέλλον σύμφωνα με την οδηγία Σας. Πιστεύω να συμμερίζεστε την άποψή μου, ότι μέχρι να λάβω την αιτούμενη έγγραφη οδηγία Σας, θα πρέπει να θεωρώ ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών μου και στη λειτουργία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., που μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχής ως προς την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του με το μικρότερο δυνατόν κόστος και την επίτευξη του ιατρικού-θεραπευτικού του στόχου. Μετά τιμής Dr. Γεώργιος Σουλιώτης».

4.- Στην παραπάνω αίτησή μου ουδεμία έλαβα μέχρι σήμερα απάντηση.
5.- Την 6.2.2014, ως Πρόεδρος του ΣΕΥΕ κατέθεσα από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Περικλή Τζουνάκο (που πρωτοκολλήθηκε την επόμενη ημέρα με αρ. πρωτοκόλλου 2014/43/7/2/2014), νέα αίτηση προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Με αφορμή τα προοδευτικά αυξανόμενα, πιεστικά αιτήματα ασθενών-ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ προς τους ιατρούς μέλη μας, των χειρουργικών ειδικοτήτων, να αναλάβουν την χειρουργική τους θεραπεία, παρακαλούμε να εισάγετε προς επανεξέταση στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα προς επίλυση των εκκρεμοτήτων. Ο ΣΕΥΕ είναι πρόθυμος, από την πλευρά του, να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις. Σε αναμονή της έγγραφης ενημέρωσής μας, για την οποιαδήποτε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, διατελούμε μετά τιμής. Για τον ΕΣΥΕ Ο Πρόεδρος Γεώργιος Σουλιώτης Ο Γενικός Γραμματέας Περικλής Τζουνάκος».
6.- Στο τελευταίο ερώτημά μας και πάλι δεν λάβαμε καμία απάντηση, πλην όμως, φαίνεται, ότι αποτέλεσε την αφορμή για να κινητοποιηθεί ο Οργανισμός σε αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, συναδέλφων μου ιατρών.
7.- Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού, που έχω εξετάσει εντός του Ταμείου είναι εύλογο να επιθυμούν, όταν παραστεί ανάγκη, να χειρουργηθούν από τον θεράποντα ιατρό τους, με τον οποίο έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης επί δεκαετίες. Είναι αυτονόητο ότι εμένα θα επιλέξουν κατ εξοχήν εκείνοι οι ασθενείς που στο παρελθόν ήδη τους έχω χειρουργήσει και απαιτείται νέα επέμβαση ως επανάληψη ή συνέχεια ή συμπλήρωση παλαιότερης εγχείρησής τους.
8.- Με τα παραπάνω δεδομένα είναι εύλογο ότι ο αριθμός των ασθενών που επιλέγουν εμένα προσωπικά για να τους χειρουργήσω είναι σημαντικός και αναγκαίως, αυτές οι εγχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν, όπως επί 19 συναπτά έτη γινόταν, εκτός του Ταμείου σε εξειδικευμένα οφθαλμολογικά κέντρα -κλινικές που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα νοσηλευτήρια αυτά χρεώνουν απ ευθείας τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση τον αναλυτικό κατά πράξη «πίνακα των αμοιβών χειρουργών ΕΔΟΕΑΠ» που μας έχετε κοινοποιήσει ατομικά με αριθμό πρωτοκόλλου 473/26.1.2012 ή με πακέτα συνολικής τιμής που ορίζεται ανά είδος και τύπο επέμβασης και προκύπτει από τη μεταξύ αυτών των νοσηλευτηρίων και του ΕΔΟΕΑΠ σύμβαση.
9.- Σας υπενθυμίζω και το αρ. 39811/24.9.2013 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με το οποίο γίνεται σαφής αναφορά ότι: «Έτι περαιτέρω πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α 287) και τις κείμενες διατάξεις η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα και βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή. Κατ αυτό τον τρόπο λοιπόν αναγκάζεστε να διακόψετε την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών που ήδη προσφέρετε στους ασφαλισμένους, με τους οποίους είχατε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4, ο ιατρός μπορεί να διακόψει την παροχή υπηρεσιών, που ήδη προσφέρει μόνο για λόγους επιστημονικούς ή προσωπικούς και εφόσον δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ασθενούς.

Μετά από τα παραπάνω οφείλω να σας ενημερώσω ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά είτε στο πρόσωπο συναδέλφων μου ιατρών του ΕΔΟΕΑΠ είτε προς το πρόσωπό μου με προσβλητικού χαρακτήρα, υπονοούμενα για οικονομική βλάβη του οργανισμού από τη δραστηριότητά μας ως ιατρών, που διαστρεβλώνει τις προσπάθειες και την προσήλωσή μας στο έργο που ευσυνείδητα εκτελούμε, προσδίδοντάς μας ποταπά κίνητρα, τη στιγμή που με αυταπάρνηση εργαζόμαστε για την εξασφάλιση της καλής υγείας των ασθενών- ασφαλισμένων του ταμείου μας και για την εξασφάλιση της συνέχειας της παρακολούθησης και θεραπείας, όταν αυτή απαιτείται να γίνει δευτεροβαθμίως εκτός του οργανισμού, μόνον μετά από την έντονη και εύλογη απαίτηση του ασθενούς-ασφαλισμένου για αυτό.
Γνωρίζετε, ότι τυχόν εκ μέρους σας προσβολή της προσωπικότητας οποιουδήποτε ιατρού του Οργανισμού, του παρέχει το δικαίωμα να προσφύγει ατομικά εναντίον σας, προς αποζημίωσή του και ενδεχομένως και ποινικά.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε καθένα εξ αυτών που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην αντίστοιχη έκθεσή του. Αθήνα 31 Μαρτίου 2014. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος».
Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γιώργος Σουλιώτης οφθαλμίατρος.

Written by gr.mme.observer

5 Μαΐου 2014 στις 7:00 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Tagged with ,

Αρέσει σε %d bloggers: