Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ

blog εκπρόσωπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Δραματική έκκληση ΕΔΟΕΑΠ στα κόμματα


Με ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, δύο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η αιρετή διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με αφορμή την ματαίωση της συζήτησης (λόγω των εκλογών, θα επαναπροσδιοριστεί σε νέα ημερομηνία) της αγωγής του Οργανισμού κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το PSI, απευθύνει αίτημα μετεκλογικής οικονομικής στήριξής του, καθώς «η κατάσταση για την οποία καμία ευθύνη δεν φέρει ο ΕΔΟΕΑΠ είναι κάτι παραπάνω από δραματική, αφού η στέρηση των εσόδων του Οργανισμού δημιουργεί σοβαρότατες δυσχέρειες στην πραγμάτωση των ασφαλιστικών σκοπών του και στην κάλυψη των αναγκών των περίπου 18.000 ασφαλισμένων του», επισημαίνοντας ότι «η στήριξή του και από το πολιτικό σύστημα της χώρας, όπως αυτό θα εκφραστεί με τη λαϊκή βούληση στην επόμενη Βουλή και Κυβέρνηση, είναι απολύτως απαραίτητη και επείγουσα».

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των προσφυγών συλλογικών φορέων κατά του PSI που έχουν εκδικαστεί, έχουν κριθεί συνταγματικές, από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, για λόγους «υπέρτερου εθνικού συμφέροντος».

Απορίας άξιον είναι, επίσης, γιατί τα Διοικητικά Συμβούλια του Οργανισμού κωλυσιέργησαν και δεν έχουν στραφεί με αγωγές και μηνύσεις κατά των πρωταιτίων των μνημονιακών πολιτικών (τρόικα, εγχώριες και ευρωπαϊκές ηγεσίες κ.λπ.), που προκάλεσαν «στέρηση των εσόδων του Οργανισμού», αρκετούς εκ των οποίων τώρα «παρακαλούν» να συνδράμουν τον Οργανισμό, μετά τις εκλογές… Μάλιστα, το πράττουν σχεδόν πέντε χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, τον Απρίλιο του 2010…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Προς τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων

Στις 21 Ιανουαρίου 2015 επρόκειτο να συζητηθεί η αγωγή του ΕΔΟΕΑΠ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία διεκδικεί ποσό 90 εκατ. ευρώ -ζημιά που υπέστη από τις πράξεις της πριν και κατά τη διαδικασία του PSI. Με την αυθαίρετη αυτή αρπαγή , το Ταμείο μας υπέστη τρομακτική μείωση των αποθεματικών του που ήταν κατατεθειμένα στην ΤτΕ.

Λόγω των εκλογών, η συζήτηση της αγωγής ματαιώθηκε και θα επαναπροσδιοριστεί.

Με την αγωγή αυτή αναδείξαμε όλα τα ζητήματα των σοβαρότατων ευθυνών της ΤτΕ κατά τη διαχείριση των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ, του οποίου τα χρήματα ήταν κατατεθειμένα σε αυτήν.

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοδιοικούμενος και αυτοδιαχειριζόμενος ασφαλιστικός Οργανισμός και καλύπτει τρεις (3) κλάδους Κοινωνικής Ασφάλισης: την Ασθένεια, την Επικούρηση και την Πρόνοια των μελών των Ενώσεων Συντακτών και Προσωπικού Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και των οικογενειών τους.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος, αλλά και ο Οργανισμός μας με την αρπαγή των αποθεματικών του, έχουν δημιουργήσει συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για το πάντοτε υγιές Ταμείο μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση για την οποία καμία ευθύνη δεν φέρει ο ΕΔΟΕΑΠ είναι κάτι παραπάνω από δραματική, αφού η στέρηση των εσόδων του Οργανισμού δημιουργεί σοβαρότατες δυσχέρειες στην πραγμάτωση των ασφαλιστικών σκοπών του και στην κάλυψη των αναγκών των περίπου 18.000 ασφαλισμένων του.

Κατά συνέπεια, η στήριξή του και από το πολιτικό σύστημα της χώρας, όπως αυτό θα εκφραστεί με τη λαϊκή βούληση στην επόμενη Βουλή και Κυβέρνηση, είναι απολύτως απαραίτητη και επείγουσα.

22 Ιανουαρίου 2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
Πάνος Σόμπολος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ
Νίκος Καρούτζος

Written by gr.mme.observer

22 Ιανουαρίου 2015 στις 11:59 μμ

Αναρτήθηκε στις ΕΔΟΕΑΠ

Tagged with

Αρέσει σε %d bloggers: